Barion Pixel

Tudástár

Az elmúlt hétvégén abban a szerencsés helyzetben volt részem, hogy részt vehettem a Közélet Iskolája képzésen, ahol Fernengel Ági és Jagodits Eszter képzők segítségével mélyültünk el a stratégiai tervezés világában. Nem ez volt az első képzésem itt, nem véletlenül tértem vissza, és most sem kellett csalódnom. 

A képzés során Végh Panni, Moldova Zsófi és Kertész Anna, a Közélet Iskolája stratégiai tervezés kollektívának tagjai is támogattak bennünket, és az öt lány segítségével gyorsan feloldódtak a kezdeti izgalmaim. Kellemes, biztonságos környezetben tanulhattunk és alkothattunk együtt, és megtapasztalhattuk, hogyan lehet hatékony stratégiát készíteni egy civil szervezet számára. Sokat tanultunk játékos formában is, de komoly energiát és gondolkodást is igényelt a folyamat. A képzés kifejezetten alkalmas formális vagy informális módon szerveződő civil szervezetek számára, de hasznos lehet bárkinek, aki stratégiai tervezésre törekszik.

Lenyűgöző és elkötelezett emberek társaságában lehettem, fantasztikus kezdeményezéseket ismerhettem meg, és megnyugtató volt, hogy mind hasonló cipőben járunk. Nem csak elméleti, de gyakorlati tudással is gyarapodtunk a két nap alatt, bátran kérdezhettünk és, aki jól figyelt, sokat tanult a másik szervezetek tapasztalataiból is. A képzés végén minden szervezet egy egyedi, 5 évre szóló, majdnem kész stratégia tervvel térhetett haza. 

Meggyőződésem, hogy a Közélet Iskolája és a résztvevők által alapított kezdeményezések fontos szerepet játszanak egy fenntartható, békés és demokratikus társadalom megteremtésében. Bár egészségesen elfáradtam, de teljes szívemből ajánlom minden civil szervezetnek, hogy vegyen részt ezen a képzésen, mert nemcsak a szakmai tudását fejlesztheti, hanem mély emberi kapcsolatokra is szert tehet. Hálás köszönet mindenkinek, aki részt vett és hozzájárult ehhez az élményhez.  

Gönczy Andrea, résztvevő

Megosztás Facebookon
“A szemléletváltás már a képzés során megtörtént, a későbbiekben már csak a környezetemnek kellett megvilágítanom éles helyzetekben, hogy miért tartom fontosnak adott döntéseknél ezeket az elveket.” 2021-ben elkészült az első...
Készítette: Gáti Éva és Szekeres Hanna Elméleti háttér és célok A hatásmérés során arra fókuszáltunk, hogy a Közélet Iskolája Alapítvány (KIA) programjai milyen mértékben értek el változást olyan attitűdökben és...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás