Barion Pixel

Szerveződj! társasjáték alkalom

2 óra
5-10 fő
45 000 Ft-tól

A Szerveződj! című felnőttek számára kifejlesztett társasjátékkal meg szeretnénk mutatni, hogy az aktivizmusnak és az érdekérvényesítésnek számtalan formája létezik – és azt is, hogy ezt mindenki tudja csinálni! Azt reméljük, hogy a játék jó beszélgetéseket eredményez, valamint kibővíti az aktív állampolgárok eszköztárát.

Ha megrendeled tőlünk a játékot, akkor egy játékvezetőnk elviszi hozzád a társasjátékot, és egy kétórás játékalkalmat vezet nektek, amin 5-10 résztvevő tud játszani. A játékot rövid felvezetés előzi meg és a tapasztalatok feldolgozása zárja.

A Szerveződj! társasjátékban több körön keresztül különböző állampolgári szerveződések bőrébe bújtok, és minden körben egy újabb társadalmi ügyért álltok ki közösen. Például meg akarjátok akadályozni, hogy a városi park helyére plázát építsenek vagy azért küzdötök, hogy ne csökkentsék le a munkanélküli segély időtartamát. A Szerveződj! történetmesélésen alapul, ezért játék közben nyugodtan elengedhetitek a fantáziátokat és megvalósíthatjátok a legkreatívabb kampányt. De korlátozottak a lehetőségek, hiszen minden körben csak pár erőforrásból építkezhettek, és a szerencsének is van némi szerepe a végeredményre. A játékban lehet együtt és egyénileg is döntéseket hozni, de nyerni csak közösen, csoportként tudtok. Képesek vagytok összefogni és minden eszközt a jó ügy szolgálatába állítani?

Miért hasznos civil vagy mozgalmi csoportoknak a társasjáték alkalom?

  • A résztvevők játékosan gondolkodhatnak arról, hogy hogyan lehet az őket érintő ügyekben kiállni az érdekeikért és hallatni a hangjukat. Például a játék során a csapat közösen meg akarja akadályozni, hogy a városi park helyére plázát építsenek, vagy azért küzdenek, hogy ne csökkentsék le a munkanélküli segély időtartamát.
  • A játék bemutatja, hogy milyen állampolgári jogaink vannak, amelyek segítségével egy igazságosabb társadalomért tehetünk.
  • A kooperatív játék összehozza a csapat tagjait, hiszen a résztvevők közösen igyekeznek legyőzni a kihívásokat.
  • A játék segít rálátni, hogy az érdekvédelem hogyan kapcsolódhat a szervezet, csoport munkájához. Ha még nem vagytok aktívak ezen a téren, új lehetőségeket is felvethet a csoport számára. Érdekvédelmi tapasztalattal bíró szervezetek pedig játékos formában elpróbálhatják tervezett kampányaikat!

 

Rendszeresen van lehetőségünk társadalmi változásért dolgozó csoportoknak és szervezeteknek ingyenesen is megtartani a játékot, erről emailben érdeklődhetsz az info@kozeletiskolaja.hu címen.

Tudj meg többet a Szerveződj!-ről ide kattintva.

Hogyan kérjek ajánlatot vagy rendeljem meg a szolgáltatást?

Írj emailt az info@kozeletiskolaja.hu címre és megbeszéljük a részleteket

VAGY

Töltsd ki az alábbi űrlapot és hamarosan visszajelzünk:

Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás