Barion Pixel

Szerveződj! társasjáték alkalom

A Közélet Iskolája ingyenes társasjáték alkalmat ajánl szervezeteknek, közügyek iránt érdeklődő csoportoknak vagy szociális intézményeknek.

A Szerveződj! című felnőttek számára kifejlesztett társasjátékkal meg szeretnénk mutatni, hogy az aktivizmusnak és az érdekérvényesítésnek számtalan formája létezik – és azt is, hogy ezt mindenki tudja csinálni! Azt reméljük, hogy a játék jó beszélgetéseket eredményez, valamint kibővíti az aktív állampolgárok eszköztárát.

Egy 2 órás program keretében 5-10 résztvevőt vonunk be. A játékot rövid felvezetés előzi meg és a tanultak feldolgozása zárja. 

Miért érdemes megrendelni az ingyenes programot?

  • A résztvevők játékosan gondolkodhatnak arról, hogy hogyan lehet az őket érintő ügyekben kiállni az érdekeikért és hallatni a hangjukat. Például a játék során a csapat közösen meg akarja akadályozni, hogy a városi park helyére plázát építsenek, vagy azért küzdenek, hogy ne csökkentsék le a munkanélküli segély időtartamát.
  • A játék bemutatja, hogy milyen állampolgári jogaink vannak, amelyek segítségével egy igazságosabb társadalomért tehetünk. 
  • A kooperatív játék összehozza a csapat tagjait, hiszen a résztvevők közösen igyekeznek legyőzni a kihívásokat.
  • A játék segít rálátni, hogy az érdekvédelem hogyan kapcsolódhat a szervezet, csoport munkájához. Ha még nem vagytok aktívak ezen a téren, új lehetőségeket is felvethet a csoport számára. Érdekvédelmi tapasztalattal bíró szervezetek pedig játékos formában elpróbálhatják tervezett kampányaikat!

Mit érdemes még tudni?

A Közélet Iskolája elviszi és megtartja a játékot, tőletek azt kérjük, hogy biztosítsátok a 5-10 résztvevőt (5 résztvevő alatt sajnos nem tudunk játszani). A játékot szívesen vezetjük a csoport által használt helyszínre, de akár az Auróra Közösségi Házban (1084 Budapest, Auróra utca 11.) is megtartjuk az alkalmat. A játékot akár online is le lehet játszani.

Ha a program felkeltette az érdeklődésedet, kérjük, írj emailt a info@kozeletiskolaja.hu címre, és megbeszéljük a részleteket.

Nézd meg a rövid játékbemutató videót:

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás