Barion Pixel

Országszerte program – elvisszük hozzád a Közélet Iskolája képzéseit!

Ahhoz, hogy Magyarországon valódi demokráciában éljünk, szükség van erős közösségekre, szerveződő és jogaikért kiálló emberekre országszerte – őket támogatjuk Országszerte nevű programunkkal, amit 2022-ben indítottunk. Az Országszerte program keretében 2022-23-ban nyolc vidéki településre vittük el közéleti oktatási programunkat helyi szervezetek segítségével. Így új formában dolgozunk a Közélet Iskolája küldetéséért: a demokratikus kultúra építéséért, a szerveződéshez szükséges tudás és képességek átadásával.

Mi is az Országszerte program?

Az Országszerte programban helyben elérhető tanulási lehetőséggel és tapasztalatcserével támogatjuk a résztvevő szervezeteket, hogy valódi változást tudjanak elérni és erős közösségeket építeni.


Kinek szól? Fővároson kívül működő bejegyzett szervezetek vagy nem bejegyzett alulról szerveződő csoportok jelentkezését várjuk, akik az igazságosabb társadalomért és erős helyi közösségekért tesznek. Jelentkezhetnek olyan szervezetek, akik saját tagságukkal vennének részt a képzésen, és olyanok is, akik több szervezettel összefogva töltenék be a képzési létszámot.

Mit biztosít a Közélet Iskolája? Ingyen biztosítjuk az kétnapos (vagy korlátozott számban egynapos) interaktív gyakorlati képzés kidolgozását és megtartását. A képzéseket előre megbeszélt időpontban tartjuk. Mi finanszírozzuk a helyszínt és a résztvevők étkezését. A toborzás megtervezésében is segítséget nyújtunk és biztosítjuk hozzá az anyagokat (pl. képzésleírás, kép).

Mit várunk a résztvevő szervezettől? A programba bekerülő szervezetekre a helyszíni szervezésben és minimum 12 résztvevő toborzásában számítunk. Azt kérjük a csoporttól, hogy ossza meg a közösségi média felületen, hogy együtt dolgoztunk.

Az első két évben Debrecenbe, Szegedre, Kalocsára, Zalaegerszegre, Keszthelyre, Esztergomba, Pécsre és Kolozsvárra vittük el képzéseinket az Országszerteprogram keretében, és 2024-ben is folytatjuk!

A 2022-ES ÉS ’23-AS ÉV EREDMÉNYEI

  • nyolc városban összesen 87 résztvevőnek tartottunk képzéseket
  • több mint tíz településről érkeztek résztvevők a képzésekre
  • a partnerszervezeteink nagyon változatos tevékenységeit tudtuk támogatni: partnereink foglalkoznak közösségszervezéssel, helyi média építésével, közéleti programok szervezésével, politikai aktivizmussal, kulturális programok rendezésével is
  • az Országszerte program résztvevői közül többen visszatértek a Közélet Iskolája más képzéseire, és mi is visszatértünk minden településre egy újabb programmal (pl. aktivista társasjáték-est, mozgalmi filmklub) – reméljük, így hosszú távú együttműködések indultak el

Hogyan értékelték a résztvevők egy 5-ös skálán?

A képzés egészét: 4.8

A képzők munkáját: 4.9

Résztvevőink blogposztjai a képzésekről:

„Milyen szervezeti erő rejlik az önkéntességben” – Toborzás és szövetségépítés képzés Szegeden

„Ha időnk nem lett volna véges, sokkal tovább tartott volna” – Aktivista közösségépítés Keszthelyen

„Jogod van beleszólni a saját életedbe!” – Moderátorképzés Kalocsán

„Izgalmas viták alakultak ki, amelyeket különösen élveztünk” – Nemi egyenlőség képzés Debrecenben

„Igazi töltekezés volt számomra” – Csoportszervezés képzés Pécsen

„Ez volt az első képzésem, de biztosan nem az utolsó” – Érdekvédelem képzés Szegeden

„Vidám, de nagyon is informatív” – Toborzás képzés Esztergomban

A folyamat a lényeg – Stratégiai tervezés képzés Kolozsváron

Résztvevőink mondták:

„Hasznos, élvezetes és egyénre szabott tudásbővítés egy remek célért!”

„Sok olyan hasznos megoldást, ötletet kaptam, amivel sokkal hatékonyabban lehet elérni a közösségünkben a kitűzött célokat.”

„Innovatív, gyakorlatorientált, élményszerű.”


Kérdéseddel írj a info@kozeletiskolaja.hu email címre vagy keress minket telefonon: 06308717762

________________________________________________________________________________________________________________

A Közélet Iskolája Országszerte programja NED (National Endowment for Democracy) és a Közös Értékeink társfinanszírozásában valósul meg.

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.

#kozosertekeink#CERV

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás