Barion Pixel

Országszerte program – elvisszük hozzád a Közélet Iskolája képzéseit!

A Közélet Iskolája állampolgári oktatási programjával 2014 óta támogatja, hogy minél többen ismerjék a jogaikat, tegyenek a demokrácia építéséért, és Magyarországon hatékony és fenntartható civil szervezetek épüljenek. Programjainkon évente közel 800-an vesznek részt az ország különböző pontjairól.


A Közélet Iskolájában abban hiszünk, hogy a demokrácia nem főnév, hanem ige, ami csak akkor van, ha csináljuk. Együtt tudunk egy demokratikus és szolidáris országot építeni, ha megtartó közösségeket szervezünk, ahol az emberek kiállnak az érdekeikért és részt vesznek a közéletben. Fontos, hogy országos szinten együttműködjenek és ismerjék egymást azok, akik ezekért a célokért dolgoznak, akár új csoportként, akár évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött.

A Közélet Iskolája Országszerte programjában olyan vidéki partnerszervezeteket keresünk, akikhez
ingyen elvisszük az általuk választott képzésünket szervezetépítés, társadalmi egyenlőtlenségek,
érdekvédelem témákban.


Ezzel a helyben elérhető tanulási lehetőséggel és tapasztalatcserével támogatjuk a résztvevő szervezeteket, hogy valódi változást tudjanak elérni és erős közösségeket építeni.


Kinek szól? Fővároson kívül működő bejegyzett szervezetek vagy nem bejegyzett alulról szerveződő csoportok jelentkezését várjuk, akik az igazságosabb társadalomért és erős helyi közösségekért tesznek. Jelentkezhetnek olyan szervezetek, akik saját tagságukkal vennének részt a képzésen, és olyanok is, akik több szervezettel összefogva töltenék be a képzési létszámot.

Mit biztosít a Közélet Iskolája? Ingyen biztosítjuk az 1 vagy 2 napos interaktív gyakorlati képzés kidolgozását és megtartását. A képzéseket elore megbeszélt időpontban tartjuk meg 2022 júniustól novemberig. Mi finanszírozzuk a helyszínt és a résztvevők étkezését. A toborzás megtervezésében is segítséget nyújtunk és biztosítjuk hozzá az anyagokat (pl. képzésleírás, kép).

Mit várunk a résztvevő szervezettől? A programba bekerülő szervezetekre a helyszíni szervezésben és minimum 12 résztvevő toborzásában számítunk. Azt kérjük a csoporttól, hogy ossza meg a közösségi média felületen, hogy együtt dolgoztunk.

A PROGRAM MENETE

Résztvevőink az eddigi Országszerte képzéseinkről:

Résztvevőink beszámolói:

„Milyen szervezeti erő rejlik az önkéntességben” – Toborzás és szövetségépítés képzés Szegeden

„Ha időnk nem lett volna véges, sokkal tovább tartott volna” – Aktivista közösségépítés Keszthelyen

„Jogod van beleszólni a saját életedbe!” – Moderátorképzés Kalocsán

„Izgalmas viták alakultak ki, amelyeket különösen élveztünk” – Nemi egyenlőség képzés Debrecenben

Résztvevőink mondták:

„Hasznos, élvezetes és egyénre szabott tudásbővítés egy remek célért!”

„Sok olyan hasznos megoldást, ötletet kaptam, amivel sokkal hatékonyabban lehet elérni a közösségünkben a kitűzött célokat.”

„Innovatív, gyakorlatorientált, élményszerű.”


Kérdéseddel írj a info@kozeletiskolaja.hu email címre vagy keress minket telefonon: 06209571610 (Fernengel Ágnes, igazgató).


Megosztás Facebookon
0
Megszakítás