Barion Pixel

Tudástár

A Közélet Iskolája választási filmklubján arra néztünk meg egy példát, hogyan bukhat meg egy bebetonozottnak hitt rendszer. Az „Egy diktátor megbuktatása” című 2002-es film a szerb diktátor, Slobodan Milosevic elleni jól szervezett erőszakmentes küzdelmet mutatja be, középpontjában az Otpor! mozgalommal és az elnökválasztási kampánnyal.

A film után meghívott vendégekkel arról beszélgettünk, hogy: – milyen mozgalmak mozgatták meg a közéletet Magyarországban az elmúlt időszakban? – mi kellett volna ahhoz, hogy ezek sikeresek legyenek? – mi indíthat el változást Magyarországon? Meghívott vendégeink Sebály Bernadett kulturális antropológus, Szegedi Dezső (1Magyarország Kezdeményezés) és Magyary Anna A Város Mindenkié csoport aktivistája.

A film ezen a linken megtekinthető.

Az eseményt 2022. március 23-án tartottuk az Aurórában.

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás