Barion Pixel

Tudástár

 Először vettem részt a Közélet Iskolája képzésén, és remélem, lesz még rá alkalmam a jövőben is.

Ez a kurzus először valósult meg az online térben, aminek, mint mind tudjuk, megvan a negatív és a pozitív oldala is. Egyértelműen pozitívnak tartom, hogy könnyebb a képzés időpontjaihoz szervezni az életed, mikor a részvétel a saját otthonodból vagy valójában bárhonnan kivitelezhető. Féltem tőle, hogy az online tér miatt odavész majd a közvetlenség, és gyakran akasztja majd meg a programot valamilyen technikai malőr. Ennek ellenére az első alkalom után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a szervezők 100 %-osan felkészültek, hogy minden zökkenőmentesen működjön. A virtuális tér ellenére a résztvevők aktívak voltak, a szervezők pedig nagy figyelmet szenteltek annak, hogy mindenki szóhoz juthasson és egyenlően vegyen részt a kurzuson.

Bár sokunknak van már elege a Zoom találkozókból és a képernyő folyamatos látványától, az interaktív feladatok és a csoportos foglalkozások gyakran elfelejtették velem, hogy a kollégiumi szobámban ülök teljesen egyedül.

 Nem voltak konkrét elképzéseim róla, mit fogok itt tanulni. Úgy éreztem minden információ hasznos lesz számomra, ami az érdekvédelmi kommunikációt érinti. Azzal a szándékkal is érkeztem, hogy amit itt megtanulok, az a jövőben mindig jól jön majd. Nem csalódtam. A négy alkalom lehetőséget nyújtott megismerkedni a jó kommunikáció alapjaival, mint a saját és a szervezetünk értékeinek ismerete és a narratívaépítés. A későbbiekben megtanulhattuk, milyen a jó hír, sajtóközlemény, hogyan érdemes vagy nem érdemes nyilatkozni a kamerának; begyakoroltuk, hogy foglaljuk össze a szervezetünk munkáját 1 percben; és csoportosan szerveztünk kampányt. Az elméleti és gyakorlati feladatok egymást váltották, így szerintem minden résztvevőnek emészthetőbbé vált a tartalom, és a képzés dinamikája biztosította, hogy ne égjünk ki a 3. óra végére.

 Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom a Közélet Iskolája képzéseit, mert teret adnak a tanulásra, érzékenyítésre, találkozásra. Az online tér pedig jó lehetőség lehet azoknak, akik nehezen oldanák meg az utazást vagy az időbeosztásuk nem engedi, hogy személyesen is résztvegyenek a találkákon. 

 

Czinege Noémi beszámolója

 

 

 

 

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás