Barion Pixel

Tudástár

A képzésről való írást Tesszával és Ágival kell kezdeni, akik a facilitátorai a képzésnek. (Ha nem tudod, mit jelent ez a szó, megnyugtatlak, a képzés első napjáig én sem tudtam.) 

A két kurzusvezető végtelen lelkesedéssel és türelemmel vezetnek be az általuk kialakított stratégiai tervezés világába.

Kiegyensúlyozott dinamikájuk, egymásra épülő humoruk lehetővé teszi, hogy ezt a kényelmetlen helyzetet megfelelő módon dolgozhassuk fel. Az, hogy ketten vannak, ezentúl azt is jelenti, hogy egymásra is tudnak kritikus szemmel figyelni.

Hogy miért kényelmetlen a helyzet? 

Mert tanulni nehéz. Új világokkal, nézőpontokkal és a civil szférában előforduló problémákkal először szembenézni ledöbbentő, türelmet és nyitottságot igényel.

Korábbra írom ezeket a tulajdonságokat, mint magát a stratégiai tervezést, mert a képzés meglepően domináns elemei az ezeket fejlesző, komfortzónából kiugrasztó játékok, amikre szükség is van, hogy feloldja az egyhelyben ülést és a tömör, megerőltetést igénylő tananyagot.

A tananyagról és a kurzus felépítéséről nem szeretnék írni, hogy azt mindenki maga akarja kipróbálni. Annyit tennék csak hozzá, hogy az online elérhető kézikönyv, bár értelmezhető magában, sokkal többet ér, ha itt élőben, valódi gyakorlati példákkal együtt átbeszélésre kerül.

Ajánlómat rövidre fogva nem kezdek el írni a csodálatos ellátásról, segítőkészségről, az ingyen kapható tananyagokról mert ezekről bővebb információt szerezhetsz, amint befejezted az olvasást.

Mayer Roland, résztvevő

További résztvevőink mondták:

  • „Akkor értettem meg igazán, hogy mennyire fontos a stratégiai működés, amikor rájöttem, hogy mennyi szervezeti problémánk van a hiánya miatt.”
  • „Kézzelfoghatóvá tette a hosszútávra való gondolkodást.”
  • „A stratégiai tervezés fókuszálja a munkát a legfontosabb feladatokra, nem forgácsolódik szét az energia.”
  • „Strukturálta a gondolkodásom, kreatív megoldásokra sarkallt.”
  • „Túl hosszú lenne felsorolni, mik a képzés tanulságai, így inkább csak egyet mondok: érzékenység.”
  • „Szeretnéd tudni, hogy érdemes fejlődő szervezeteddel továbblépni? Gyere el!”
Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás