Barion Pixel

Tudástár

Már „régi motoros” vagyok a Közélet Iskolájában, ez az ötödik képzés, amin részt veszek. Fontos számomra, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszek az élethosszig tartó tanulásban. Itt mindig megtaláltam eddig a számomra izgalmas témájú oktatási programot. Nekem a képzések egyfajta feltöltődések is, amellett, hogy mindig elfáradok egy-egy képzési nap után, mert sok gyakorlat van, teljesen megmozgatnak minket, a szó átvitt és alap értelmezésében egyaránt.

Jó szakemberek oktatnak, nagy tudásúak, rugalmasak, figyelembe veszik a résztvevők igényeit. Igen nagy hangsúly van a gyakorlati képzésen, hogy úgy sajátítsuk el a tananyagot, hogy a képzés során be is épüljön a megszerzett tudás és alkalmazni tudjuk a munkánkban, vagy akár a mindennapi életünkben. Tetszik, hogy vegyes a társaság, ország különböző részeiről jönnek és végzettség tekintetében is különbözőek vagyunk. Ez segít, hogy megismerhessünk különböző nézőpontokat, tapasztalati tudást. Bár sok ismerőssel találkozom – hozzám hasonlóan vannak több képzésen már részt vett „öreg diákok”, de mindig vannak új emberek, akiket jó megismerni. Külön kiemelném, hogy akadálymentes a hely és erre hangsúlyt helyeznek, hogy a különböző szükségletű emberek kényelmesen érezzék magukat.

A kritikai pedagógia képzésre egyrészt azért jelentkeztem, mert évek óta foglalkozom a közösségi érdekképviselettel, érdekérvényesítéssel és szeretném minél jobban elsajátítani ezt a „szakmát” és a kritikai pedagógia segíthet ebben. Ennek a „filozófiának”, „módszertannak” gyakorlásával, átadásával segíthetem azokat az embereket, akikkel, akikért dolgozom, hogy aktív, cselekvő emberekké váljanak. Másrészt pedagógus vagyok, szeptemberben indítottunk el egy inluzív iskolai modellkísérletet. Fontos számomra, hogy a különböző képességű, tudású gyermekek olyan támogatást kapjanak, amivel képessé válnak majd arra, hogy szabad, a lehető legönállóbb emberek legyenek. A kritikai pedagógia jó néhány „eleme” alkalmas arra, hogy beépítsük az iskolai oktatás módszertanába, amellyel segíthetjük a demokratikus tanulási környezek kialakulását.

Mindenkinek ajánlom, mert a megszerzett tudással hatékonyabban tudsz jelen lenni és aktív, cselekvő emberré válni. És erre most nagy szükség van

Fotók a képzésről >>>

Csordás Anett

Fotó: Várady István

Megosztás Facebookon
Egy közösségi tér munkatársaként látogattam el a műhelyfoglalkozásra, és bár alapvetően tisztában voltam a ciklikusság koncepciójával, nagyon érdekelt, hogy szervezeti szinten ez a szemlélet hogyan tud megvalósulni.    Az alkalom...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás