Barion Pixel

Tudástár

Három év kihagyás után a Közélet Iskolája újból megszervezte nyári egyetemét.  A két napos intenzív program a mindennapokból való kilépés, az egymáshoz való kapcsolódás és a közös tanulás lehetőségét adta a 62 résztvevő számára.

A Kezdjük el a jövőt! cím arra a munkára utal, amely előttünk áll egy egyenlőbb, demokratikusabb, részvételi, és az emberek érdekeit szem előtt tartó társadalom és politika megteremtése érdekében. Ezen az úton már eddig is sokat haladtunk, de a választási eredmények, és az ebből levonható tanulságok új kihívások elé állítottak minket, amelyekre szintén igyekeztünk reagálni a program összeállításakor.

Ennek keretében szólt foglalkozás a választási kampányok és a közösségszervezés kapcsolatáról, kerekasztal-beszélgetésben dolgoztuk fel a 8. kerületi alulról szerveződő kampányok történetét, amelynek (eddig) utolsó epizódja idén tavasszal is eredményes volt, és műhelyfoglalkozáson harangoztuk be az aktivisták kiégésének megelőzését szolgáló később meghirdetett képzésünket. A programok zömét ugyanakkor külső szervezetek biztosították, bemutatva saját tevékenységüket, céljaikat és hasznos ismereteket adva át a résztvevőknek.

Tanulhattunk civil koalícióépítésről, szakszervezeti érdekérvényesítésről, progresszív teológiai irány születéséről, a láthatatlan munkáról, a mozgássérült emberek helyzetéről. Kipróbálhattunk több társasjátékokat, de sor került éneklős foglalkozásra, és gondolkodhattunk a növényekkel való azonosulás és a közösségben élés lehetőségein is. A szüneteket pedig olyan szervezetek tették izgalmasabbá a standjukkal, mint az Aszexuális Közösség, az IndaHouse és a Tudatos Ifjúságért Alapítvány.

A részletes programot itt lehet visszanézni

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája kritikai pedagógia képzése alapvetően nem egy módszerről és nem kizárólag tanároknak szól. A kritikai pedagógia leginkább szemlélet vagy filozófia, amely a minket körülvevő társadalom struktúráinak, folyamatainak és...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás