Barion Pixel

Tudástár

2022. október 21-22. között megrendezett nemi egyenlőtlenségekről szóló képzésen, melyet a Közéleti Iskolája és az Alternatív Közösségek Egyesülete szervezett, 9 fiatal egyetemista vett részt, sokan közülünk olyan tudományterületekről érkeztek, ahol kiemelten fontos az érzékenyítés és az egyenlőség hangsúlyozása.

 A képzésen gyakorlatiasan és interaktívan ismertették meg velünk azokat a problémás területeket, amelyek fontosak a nők egyenjogúságával kapcsolatban. Mindennapokban is hasznos ismereteket sajátíthattunk el, mint pl.: milyen módszerekkel lehet segíteni olyan esetekben, amikor zaklatás szemtanúi vagyunk vagy milyen tipikus érvelési hibákkal találkozhatunk egy egyenjogúsággal kapcsolatos vitában. A nőjogi mozgalmak alaposabb megismerése érdekében idővonalat állítottunk fel a nemi egyenjogúságért folytatott törekvésekről.

Izgalmas viták alakultak ki, amelyeket különösen élveztünk, sokféle nézőpontot ismerhettünk meg a résztvevők sokféleségének és a megfelelő moderációnak köszönhetően. A képzés sikerességéhez hasznos lenne több férfit is bevonni, annak érdekében, hogy ők is érdekeltté váljanak a nemi egyenlőtlenség megszüntetésének ügyében. A képzés sikerességét az is segítené, ha a férfiakat is egyenlő félként tekintenék a szexizmus kérdésének megvitatásánál.

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás