Barion Pixel

Tudástár

A Közélet Iskolájában már a hivatalos tanévkezdés előtt megtartottuk az első képzésünket. Augusztus utolsó péntek délutánján a nemrég megjelent Szerveződj! társasjáték levezetését tanultuk meg közösen a résztvevőkkel egy teljes játék lejátszása során.

A képzés célja az volt, hogy a játékot minél hatékonyabban tudjuk oktatási céllal saját közösségeinkben használni, így nem meglepő, hogy a résztvevők között főleg pedagógusok, szociális munkások, és persze aktivisták voltak. Az oldott hangulatú képzés egy délutánt vett igénybe, és a játék levezetése mellett arra is kaptunk ötleteket, példákat, hogy milyen bemelegítő gyakorlattal érdemes a játékot elkezdeni, és közben – korosztálytól és célcsoporttól függően – miről érdemes még beszélgetni a játékosokkal.

A résztvevők több új ötletet is hoztak, amivel az Ügykártyák bővíthetők, illetve felmerült, hogy a játékot nem csak oktatási céllal, hanem az egyes akciók előkészítése során ötletelésként, modellezésként is használható.

Mivel a játék menete és a pontozás nem olyan egyszerű, mint egy hagyományos asztali társasjátéknál, ezért biztos, hogy még mindenkinek gyakorolnia kell, mielőtt élesben oktatásra használhatná, de az biztos, hogy nagyon hasznos volt közösen játszani! Reméljük, hogy minél többen fogják hasznát venni a tevékenységük során!

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás