Barion Pixel

Tudástár

Lehetőségem volt idén is részt venni a Közélet Iskolája Érdekérvényesítés és bázisépítés című képzésén. Ugyan hasonló tartalmú képzésen már részt vettem, mégis sokat tanultam ez alkalommal is. Ennek okai a képzés természetében gyökereznek, részben a folyton változó közösségemben, ahol később alkalmazom a tanultakat. Ezúttal úgy érzem, a csoportszervezéssel kapcsolatos gyakorlatok voltak azok, amik sokat segítenek majd.

A képzések megújuló jellegéhez az is hozzátartozik, hogy más és más szervezetektől más és más képviselők voltak jelen. Ezáltal minden alkalommal új közösség áll össze, ahol az új találkozások mellett régi ismerősök is vártak. Mivel a képzés erősen gyakorlati alapú, hozott példákon gyakoroltunk, megosztottuk a tapasztalatainkat és ez természetesen mindig aktuálissá teszi a tanultakat.  A módszerek és a tananyag is folyamatosan frissül. A kurzust tartó tanárok felkészültségét is bizonyította ez.

Úgy érzem, mind a hangulat nagyon jó volt, hiszen a két nap alatt egy kisebb közösség alakult ki a résztvevők között és a tanultakat is tudom majd hasznosítani hazaérve.

Nagy Antal (A Város Mindenkié Pécs)

Fotó: Várady István

 

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás