Barion Pixel

Tudástár

A Közélet Iskolája forrásteremtési és stratégiai tervezésről szóló képzését nagy érdeklődéssel vártam, mert – bár több éve dolgozom civil szervezetnél, de ez az a téma, amiről sosem tudhatunk eleget. Számos terület képviselője érkezett a képzésre, így a csoport sokszínűsége garantálta a program sikerét.

Mivel az elméleti előadások helyett gyakorlati példákon keresztül dolgoztuk fel a képzés témáit, így minden szervezet hozzáadhatta saját értékét. Nagyon tetszett, hogy nem egy kitalált problémát kellett megoldanunk, hanem a résztvevők valós kihívásaival foglalkoztunk, és azokra kaptunk kézzelfogható válaszokat.

Számomra külön pozitív élmény volt a képzők hozzáállása, akik mindent megtettek azért, hogy mi is aktív tagjai lehessünk a csoportnak. Minden bizonnyal látássérült személy még nem vett részt a képzésükön, de ettől nem estek kétségbe, közösen találtuk meg a mindannyiónk számára komfortos megoldást.

Leginkább a stratégiai tervezésről szóló részt vártam, mert ez az a terület, amivel eddig a legkevesebbet foglalkoztam. Hasznos tanulság volt, hogy mennyit segíthet egy szervezet életében, ha van egy leírt, megfogalmazott cél, aminek a teljesülését nyomon tudják követni. Véleményem szerint ez a Hermina egyesület munkáját is megkönnyítené.

Az adománygyűjtés lehetőségeiről beszéltünk a legtöbbet, hiszen ez az a terület, amit egy induló civil szervezet a leghatékonyabban tud beépíteni a működésébe, ugyanakkor egy – már aktív szervezet életében is jelentős eredményeket érhet el a forrásteremtés ezen eszközének alkalmazásával.

Forgács Szabolcs, résztvevő

Share on facebook
Megosztás Facebookon
Képzésünk utolsó szakaszába léptünk péntek reggel. Márciusi találkozásunk óta sok minden történt velünk, de abban biztosak lehettünk, hogy jó lesz újra együtt lenni. Kezdésként, a csoportösszhang gyors megtalálása után, az...
Az utóbbi időben mindig megfogadom, hogy hétvégén már nem fogok menni sehova, mert nagyon sokat dolgozom, de Magyarországon mozgalomról nem tudok, hogy máshol is lehetne tanulni, unikum az ország képzési...

Támogasd a munkánkat és
legyél részese a változásnak!

Támogatod, hogy egy igazságos országban éljünk, ahol mindenkinek megvan a tudása és képessége ahhoz, hogy kiálljon az érdekeiért

Segíted a magyarországi mozgalmi és civil szféra fejlődését

Hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek

0
Skip to content