Barion Pixel

Tudástár

A Küzdelmeink története és jövője című részvételi akciókutatásunk résztvevői az első év végén rövid videók formájában foglalták össze a közös munka során szerzett tapasztalataikat. A folyamatban betöltött szerepétől függően mindenki egy kicsit más szemszögből  tekint vissza erre az időszakra.

Molnár Zóra projektvezetőként elsősorban a  folyamatok  összefogásáért, valamint  a kutatócsapat közösséggé kovácsolásáért felel. Az  első év során gyűjtött tapasztalatai közül kiemeli, hogy bár a kényszerű online működés sok esetben fókuszáltabb munkavégzést tett lehetővé, előfordult nehezebb volt felismerni az egyéni igényeket, esetleges elakadásokat, illetve azok megoldásában segítséget nyújtani is.

Sebály Bernadett,  társadalmi mozgalom szakértő elsősorban a kutatás szakmai vezetésével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik, a kutatásra lehetőségként tekint arra, hogy a kutatók megismerjék a rendszerváltás utáni mozgalomtörténetet, valamint értelmezzék a saját, és a kortárs aktivisták helyzetét.

 

Lohász Cecilia és Mihály Melinda jó példákat vizsgál  arra, hogy a koronavírus-járvány milyen politikai lehetőségeket hozott a magyar civil szervezetek számára. Ők a más szervezetektől történő tanulás lehetőségét, valamint a folyamat rugalmasságát emelték ki.

 Vass Zsuzsanna és Zsámboki  Miklós az önkormányzatok és a civil szerveződések közötti együttműködések lehetőségeit kutatja, ők a munkájuk gyakorlatban való hasznosítását tartják az egyik legfontosabb feladatnak.

A teljes lejátszási litsát itt tudod megnézni.

Itt tudod elolvasni a teljes kutatási beszámolót

Megosztás Facebookon
Az elmúlt 5 év józsefvárosi közösségi választási kampányainak történetét kötjük össze a kerekasztal beszélgetésen. Többek között szó lesz még szervezeti tanulásról, arról hogyan épültek egymásra a kampányok és mit jelentett...
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Támogatjuk a civil szervezeteket a hatékonyabb működésben. Sokszínű közösséget építünk, ahol a kritikus gondolkodás, a...

Támogasd a munkánkat és
legyél részese a változásnak!

Támogatod, hogy egy igazságos országban éljünk, ahol mindenkinek megvan a tudása és képessége ahhoz, hogy kiálljon az érdekeiért

Segíted a magyarországi mozgalmi és civil szféra fejlődését

Hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek

0
Skip to content