Barion Pixel

Tudástár

Nagyon örültem az adatkikérő tanfolyamnak, mert a KANGA Egyesülettel már elindítottuk az adatkikérést a szülészetek felé, mikor kiderült, hogy van ez a képzés. A képzésen megismertettek a Kimittud felület használatával, ami egyrészt transzparens – látszik mások számára is, mit leveleztünk – másrészt a jogi hivatkozások miatt azt hiszem, sokkal komolyabban vesznek az intézmények, akiktől az adatokat kérjük ki.

Az általunk feltett kérdéseket a következők szerint lehet csoportosítani:

A tanfolyam előtt 17 szülészet válaszolt már a megkeresésünkre, azóta a szülészetek 73%-a válaszolt nekünk. Külön büszke vagyok arra, hogy minden otthonszülős szolgáltató válaszolt, és a Róbert Károly magánkórház is, akik ugye nem kötelezhetőek adatszolgáltatásra.

A tanfolyamon tanultakat követtük, elküldtük a levelet, 15 napon belül megjöttek a válaszok – senki nem kért pénzt az adatért, sem hosszabbítást. Majd elküldtük a szerkesztett táblázatot, hogy lehessen korrigálni az eseteges hibákat. A beérkezett válaszok után osztottuk meg az adatbázist. Elég hamar elég nagy visszhangja lett 🙂

Most dolgozunk azon, hogy ne csak a Facebook oldalunkon (szülészetválasztó), hanem a honlapunkon is lehessen kommentelni az olvasottakat.

És mivel ez a kezdeményezés egyenlőre önkéntes alapon működik, tisztelettel és szeretettel várjuk a közösségi támogatást, hogy az adatbázis továbbra is mindenki számára hozzáférhető legyen!

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy részt vehettem ezen a hatékony és hasznos tanfolyamon!

Maróy Ditta, KANGA Egyesület

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás