Barion Pixel

Tudástár

A Küzdelmeink története – mozgalomtörténeti adatbázisról (mozgalmak.hu) beszélgettünk a Civil Rádióban.

Az adatbázis a CEU Demokrácia Intézete és a Közélet Iskolája közreműködésében létrejött magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa, amely a magyar társadalmi mozgalmak rendszerváltás utáni történetébe enged betekintést.

Milyen mozgalmak vannak jelen az adatbázisban? Hogyan cáfolja meg a közismert apatikusság-sztereotípiát? Milyen összefüggés van a lakóhelyükön érdekeikért fellépő emberek és az országos változások között? Hogyan épül fel az áttekinthető adatbázis, hogyan használhatjuk? És ki a célcsoport?

Ilyen kérdésekről beszélget Bauer Flóra oktatási programfelelősünkkel Péterfi Ferenc és Dudok Dávid a Civil Rádió műsorában.

Hallgasd meg a beszélgetést és mélyedj el az adatbázisban, mert: a múlt ismerete nélkül nincs mélyreható társadalmi változás!

A Küzdelmeink története mozgalomtörténeti adatbázisról Bauer Flóra nyilatkozott a Civil Rádiónak

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás