Barion Pixel

Tudástár

A Közös hatalmunk nemzetközi konferenciáról beszélgettünk a Civil Rádió Demokrácia MOST! című műsorában.

Hallgasd meg a beszélgetést itt!

A Civil Rádió ajánlója:

Az alulról kezdeményezett változások, a rendszerváltás körüli civil társadalom kiépülése, a társadalmi mozgalmak jelentősége és esélye, önkormányzásban a civilek lehetséges hatalma – egyebek között ezekről beszélgettek a Civil Rádió műsorvezetői, Péterfi Ferenc és Sain Mátyás alapítónkkal és a konferencia egyik főszervezőjével, Udvarhelyi Tesszával.

Hogyan lehetséges „léptékugrás” az egyébként nagyon fontos lokális civil tevékenységekhez akár kapcsolódva? A „képzeleti munka” jelentősége, tehát, hogy van-e erőnk és bátorságunk elképzelni esetenként egy másik lehetségest. Azaz elhisszük-e, hogy a változásnak kezdeményezői, vagy résztvevői lehetünk. „Narratívaépítés” – amit a gyakori diskurzusok erősíthetnek meg.

Zárójelben említés történt a közelmúltban elindult mozgalomtörténeti adatbázisról, a Küzdelmeink története című projektről is.

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás