Barion Pixel

Tudástár

Híres leszek az interneten! címmel májusban képzést tartottunk érdekérvényesítő szervezetek és csoportok tagjai számára, hogy hatékonyan tudjanak élni a blogok és Facebook oldalak rejtette kommunikációs lehetőségekkel. A képzést két olyan oktató – Le Marietta és Zágoni Rita – tartotta, akik még nem dolgoztak a Közélet Iskolájával korábban. A résztvevők beszámolói nem hagynak kétséget afelől, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy együtt dolgoztunk.

A képzés helyszínét, a számítógépeket és egyéb technikai eszközöket, illetve az ebédet és a frissőket pedig a LogMeIn biztosította. Ezúton is köszönjük nekik és Dósa Balázsnak a szervezőmunkát. 

„Több olyan eleme volt a képzési napnak, ami nagyon hasznosnak bizonyult, ilyen volt pl. a kulcsszavas keresés statisztikája, a Google Trends, az RSS az Inforeader használatával, a hashtag és hasonló jelölések, a képszerkesztés és a szófelhő, sorolhatnám…, mind-mind könnyen és gyorsan elsajátítható és azonnal alkalmazható.

Persze egyelőre nem sikerült mindet bevetni, de némelyiket azonnal beépítettem a „napi” tevékenységekbe. Először a szófelhőt alkalmaztam, ami a csapatunkon belül és a célcsoportunk körében is sikert aratott. Azonnal bevetettem még a hírek gyűjtésére az Inoreader-t, de tervezem, hogy a közeljövőben a többi hasznos dolgot is alkalmazom.

Marietta és Rita remek előadók, jó érzékkel közelítenek a hallgatósághoz, kedvességükkel és egyéni odafigyelésükkel olyan hangulatot teremtenek, amiben észre sem vettük, hogy tanulunk, hiszen kísérletezés közben jókat szórakoztunk. 

A nap folyamán több olyan témát érintettünk, amiről szívesen hallanék még többet, ezért remélem, lesz még folytatása a programnak. Számomra rendkívül hasznos volt. Köszönöm és további sok sikert kívánok Nektek!” 

Varbai Marianna, Közösségi Alapítvány, Gödöllő és térsége 

„Számomra nagyon értékes volt a képzés. Megtanultam, hogy kell készíteni és szerkeszteni honlapot. Magát a képzést nagyon hasznosnak tartom és jól éreztem magam. Remélem, lesz rá mód további képzéseken részt vennem. Nekem ez volt az első ilyen lehetőség és nagyon is fogom tudni hasznosítani. Megtisztelő volt számomra, hogy részt vehettem.”

Nagy László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesület tagja 

Folytatása következik… 

A képzésen készült fotókat itt találjátok, Várady István munkái.  

Képek a képzésről itt

Fotó: Várady István

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás