Barion Pixel

Tudástár

A Közélet Iskolájának képzése Hogyan építsünk fenntartható szervezetet? címmel azoknak a civil szervezeteknek és aktivistáknak nyújt tudásanyagot és gyakorlati eszközöket, akik a társadalmi igazságosságért tevékenykednek. A képzés célja, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan alapozhatnak meg egy stabil és fenntartható szervezeti struktúrát, függetlenül a pályázati források bizonytalanságaitól.

A képzés egyik alapvető célja, hogy bemutassa a különböző forrásteremtési lehetőségeket és azok gyakorlati alkalmazásait. A programot Kovács Vera és Bauer Flóra vezették, akik az Utcáról Lakásba Egyesület és a Közélet Iskolája tapasztalatait osztották meg a résztvevőkkel. A képzés során az interaktív módszerek és csoportos feladatok elősegítették a szakmai kapcsolatok kialakítását és a közösség építését.

A képzés iránti érdeklődésem egy baráti ajánlás nyomán fogalmazódott meg. Egy véletlen találkozást követő beszélgetés során jött szóba, hogy milyen fontos lenne a helyi közösségünkben egy fenntartható és egészséges környezet kialakítása. A képzés lehetőséget biztosított arra, hogy ehhez szükséges ismereteket és eszközöket szerezzünk.

A kétnapos program során elsajátítottam a forrásteremtés különböző módjait, az adománygyűjtési technikákat, és megismertem, hogyan építhető fel egy sikeres adománygyűjtő kampány. A gyakorlati alkalmazások mellett a jó csoportműködés és a pénzügyi stabilitás összefüggéseire is fény derült.

A képzés interaktív jellege és a dinamikus csoportos tevékenységek különösen megfogtak. Az elméleti blokkokat követően játékos feladatok segítettek abban, hogy a résztvevők hamar összekovácsolódjanak. Különösen emlékezetes volt a japán activity, ahol humoros módon kellett szakmai fogalmakat körülírni.

A képzés hangulata családias és támogató volt. Az Auróra helyszíne kiválóan alkalmas volt az ismerkedésre és a közösség építésére. A szervezők gondoskodtak róla, hogy mindenki kényelmesen érezze magát, és a szükséges szünetekkel egyensúlyban tartották a munkát és a pihenést.

A képzés során szerzett ismeretek és tapasztalatok hosszú távon is hasznosak lesznek a saját és más helyi civil szerveződésekben is. Az interaktív módszerek és a közösségi élmények révén nem csak új ismeretekre tettem szert, hanem új ismeretségeket is kötöttem. A képzés minden aktivista, önkéntes számára ajánlott, aki hisz abban, hogy változásokat lehet elérni a társadalomban.

Különösen azoknak ajánlom, akik nyitottak új lehetőségekre és készek kilépni a komfortzónájukból. Azok számára azonban, akik nem hisznek a társadalmi változások lehetőségében, kevésbé lehet hasznos.

Bartos-Elter Bettina

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás