Barion Pixel

Tudástár

A kétnapos képzésre Keszthelyen szeptember 24-25-én, a Goldmark Károly Művelődési Központban került sor. Rengeteget tanultunk jó hangulatban, és nem csak új kapcsolati hálók épültek ki, de szerintem barátságok is! A téma a közösségépítés volt, melyben nem csak elméleti alapokat kaptunk, de gyakorlatias példákon és gyakorlatokban is elmélyíthettük a tanultakat.

Az első napon a közösségszervezésről és annak folyamatáról tanultunk. Az Eleven Gyál példáján keresztül megismerhettük, hogy apró lépésekkel is megoldhatatlannak hitt problémákat hogyan lehet leküzdeni. Átbeszéltük, hogy mi vonzhat be valakit egy csoportba, ott milyen szerepeket tölthet be, majd el is játszhattuk ezeket. Megismerkedtünk a hagyma módszerrel, ami sokak új kedvenc tudásanyaga lett ezen a napon.

Második alkalommal felvázoltunk egy szuperrészletes zalai problématérképet, és megvizsgáltuk, ezekre milyen válaszokat lehetne adni. Átvettük a társadalmi problémák fajtáit. Példákat sorakoztattunk fel, hogy milyen akciókat csinálnánk. Rengeteg remek ötlet és gondolat hangzott el, és ha időnk nem lett volna véges, biztosan sokkal tovább tartott volna ez a napirendi pont. Személyes kedvencem a Szerveződj! kártyajáték volt, amit csak ajánlani tudok mindenkinek! A nap végén megoszthattuk egymással, hogy éreztük magunkat a tanfolyam alatt, és mit viszünk belőle haza, majd mindenki megkapta személyre szóló oklevelét. Meglepetésprogramok voltak a csapatépítő és koncentrációs játékok, melyek egy-egy téma között fűszerezték a napot.

Köszönöm Juhász Veronikának (MKKP) és Zakota Tamásnak (MKKP) a szervezést, Fernengel Áginak (Közélet Iskolája), Homoki Andreának (CKA, Eleven Gyál) és Lázár Péternek pedig az előadásokat és játékokat. A finom ebédeket a Halász Csárda biztosította. Szuper, hogy ilyen sokan részesei lehettünk! Bízom benne, hogy hamarosan újra lesz ilyen lehetőség!

Németh Emese résztvevő

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás