Barion Pixel

Tudástár

Ez a bejegyzés részlet a Közélet Iskolája online találkozószervezési kézikönyvéből

#jegyzetelés #döntéshozás

A Scrumblr egy egyszerű post-ites jegyzetelő felület, ami regisztrációt sem igényel és közösen is szerkeszthető. Jól lehet rajta csoportos ötleteléseket követni és átláhatóvá tenni.

A scrumblr.ca oldalon csak nevet kell adni a táblánknak, és a “Go” gomb megnyomásával már meg is jelenik a saját felületünk. Az üres tábla szélén a plusz és mínusz jelekkel oszlopokat adhatunk hozzá, amiket át is nevezhetünk, és húzással állíthatjuk a tábla méretét is. A bal alsó sarokban található ikonokkal két méretben is hozzáadhatunk cetliket, amikbe írhatunk és amiket bárhol elhelyezhetünk  a táblán.

A cetliket átszínezhetjük, ha az egeret rájuk húzzuk, és az ecset gombra kattintunk. A jobb oldalt alul található színes pontokat az egérrel megfogva ráhúzhatjuk a postitekre, megjelölve ezzel őket. Ez a funkció jól használható priorizálásra, csoportosításra vagy akár szavazásra is.

A Scrumblr-t általában úgy használjuk, hogy a moderátor vagy a jegyzetelő osztja meg a képernyőjét, és ő viszi fel a táblára a résztvevők ötleteit. Közös szerkesztéssel is használható, sokan tudják egyszerre kezelni. Ezt a felületet nem védi jelszó, így ha véletlenül valaki pont ugyanazt a nevet adja a táblájának, mint amit mi, akkor megtalálhatja a munkánkat és átalakíthatja. Ez elég valószínűtlen, de érdemes lementeni a képet, ha később szükségünk lesz rá.

Ez a cikk egy kéziköny részlete. A teljes kiadványért kattints ide:

Hogyan beszélgessünk jól a online térben? – Kézikönyv online találkozók szervezéséhez és moderálásához

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás