Barion Pixel

Tudástár

A Feketemosó egy havonta megjelenő, ingyenesen terjesztett, független közéleti magazin, ami közérthető módon tájékoztat hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat fontos politikai kérdésekről, a társadalmi igazságosság szellemében.

A közmédia és az olcsón hozzáférhető nyomtatott lapok egyoldalú, manipulatív és alacsony színvonalú tájékoztatást nyújtanak, viszont nagyon sok ember csak ezekhez jut hozzá. Emiatt sokaknak sérülnek a politikai szabadságjogai és emellett ez az egyik akadálya annak is, hogy a társadalmi igazságossághoz kapcsolódó értékek széles körben elterjedjenek. A Feketemosó lehetőséget biztosít az alacsonyan iskolázott, elszigetelt helyzetű emberek számára arra, hogy tájékozottak legyenek, átlássák a körülöttük zajló társadalmi folyamatokat és aktívan felléphessenek a változás érdekében.

A lap szabadon letölthető és terjeszthető, az aktuális 2017. decemberi számot itt találod!

A korábbi számainkat innen töltheted le.

Ezzel a számmal búcsúzunk a Feketemosó olvasóitól, januártól felfüggesztjük a lap kiadását. Továbbra is nagyon erősen hiszünk abban, hogy a közéleti tájékozódás az egyik legfontosabb előfeltétele a demokratikus társadalomnak, ezért fontos mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenki, társadalmi helyzetétől függetlenül hozzáférjen színvonalas, független, közérthető tájékoztatáshoz a közös ügyeinkkel kapcsolatban.

Sajnos az elmúlt két év során nem tudtuk megteremteni az anyagi feltételeit annak, hogy a lapot megfelelően széles körben, hosszú távon terjeszteni tudjuk. Ezért ezzel a számmal befejezzük a Feketemosó kiadását és más eszközökkel igyekszünk biztosítani, hogy a társadalmi igazságossághoz kapcsolódó értékek széles körben terjedhessenek Magyarországon és az elszigeteltségben, nehéz körülmények között élő emberek is tájékozottak lehessenek, átlássák a körülöttük zajló társadalmi folyamatokat és aktívan felléphessenek a változás érdekében.

Ezért a Közélet Iskolája csapata továbbra is nagy szeretettel várja a Feketemosó minden korábbi olvasóját és terjesztőjét a szervezet nyilvános programjain és a képzéseinken, a Mérce pedig továbbra is garantálja, hogy figyelemmel követi a hazai és nemzetközi politikát és erről közérthető módon tájékoztat, különös tekintettel a a dolgozók, szegénységben élők, a nők, az oktatás és az egészségügy helyzetére.

A Közélet Iskolája programjairól és képzéseiről a www.kozeletiskolaja.hu és a www.facebook.com/KozeletIskolaja oldalakon tájékozódhattok.

A Mérce cikkeit pedig a merce.hu és a www.facebook.com/magyarinfo oldalon olvashatjátok. 

Továbbra is olvassatok, tájékozódjatok, beszélgessetek, vitatkozzatok a közéletről és tegyetek azért, hogy Magyarország idővel egy igazságosabb hely lehessen!

A szerkesztők – Közélet Iskolája + merce.hu   

 

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás