Barion Pixel

Tudástár

A Partiscum Egyesület a Szegedi LMBT Közösségért csoporton keresztül kaptam lehetőséget, hogy részt vehessek az Állj ki magadért és másokért című, nyolcórás képzésen. Már a megérkezéskor is rettentő befogadó közösség várt, és bár maroknyian voltunk, nagyon színes közösség alakult ki. Ki-ki a maga tapasztalatait adta hozzá a képzéshez, ami az elméleti részeket azonnal gyakorlattá modellezte, így sokkal könnyebben érthetővé váltak a saját és közös ügyeinkért való kiállás lépcsőfokai.

Ez volt az első képzésem a Közélet iskolája szervezésében, de biztosan nem az utolsó. A képzés gyakorlati felépítése teljes mértékben lefedi a helyi ügyek megoldásának irányait, a módszer működőképesnek látszik, hiszen a váz sok szinten rugalmas, nincs egyféle megoldás, de remekül ráépíthetők a helyi ügyek.

Udvarhelyi Tessza és Aradi Fanni nagyon közvetlen és bátorító előadók, nem mondanak kész válaszokat, de segítenek, hogy megtaláld a saját ügyedhez tartozó irányokat és megoldásokat. Nem csak tőlük, de a helyi szervezetek képviselőitől és magánszemélyektől is sokat tanulhattam, ami megerősített abban, hogy sokan vagyunk olyanok, akiknek fontosak a helyi és országos ügyek, és hogy érdemes egymás hangját is erősítenünk.

Köszönöm szépen, hogy részt vehettem a képzésen, remélem, hogy találkozunk még.

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás