Barion Pixel

Tudástár

Ez a képzés az a hely, ahol felteheted a kérdéseket, amiket az iskolába és a munkahelyre nem vihetsz be. Egy hétvégi beszélgetés és közös tanulás alatt teret adtunk a kritikus gondolkodásnak, az érvekkel alátámasztás művészetének, és mindenkit meghallgattunk.

A bérkülönbségek, lakásszegénység, szociális hálók, sokszínűség Magyarországon, a társadalmi nemek mind vitatémái voltak a beszélgetéseinknek. Közösen realizáltuk: a közélet politikai, de nem csak a pártokról szól.

A képzés többek között a gyarmatosítás során kialakult globális erőegyenlőtlenségek példáján mutatja be milyen történelmi és jelenkori társadalmi feszültségek megoldásában van szerepünk.

Mi az amit elviszek magammal?

Bátorságot, hogy a magyar helyzetre vonatkoztassak, kérdéseket, amiket újra és újra felteszek. Kíváncsiságot, amivel szemlélem a képzés által újonnan felfedezett Budapestet.

Kozák Vera

 

 További résztvevők véleménye: 

  „ Reményt adott a magyarországi szerveződéssel kapcsolatosan.”

  „Praktikus volt és nagyon szuper volt a módszertani képzés.”

  „Tájékozottnak gondolom magam, mégis voltak információk, amik megdöbbentettek.”

  „ Bárki elvégzi, sokat tanulhat és mindenkinek hasznos! Kötelezővé tenném :)”

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás