Barion Pixel

Tudástár

Az ország különböző pontjaiból gyűltünk össze a Közélet Iskolája rendezvényére azért, hogy megtanuljuk, hogyan lehet erőszakmentesen kommunikálni úgy, hogy képesek legyünk saját és mások érdekeit érvényesíteni. A képzést, két maximálisan felkészült, emberileg is kiváló tréner tartotta számunkra.

Különböző elvárásokkal érkeztünk, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy a legfontosabb a személyes fejlődésünk, valamint, olyan gyakorlati tudás megszerzése, amelyet a mindennapi munkánk során és a magánéletünkben is hasznosíthatunk majd. Ugyan az idő meglehetősen borongós volt, vidámságban, csoportmunkában, és az élet minden területén hasznosítható technikák átadásában nem volt hiány.

Nekünk, segítő embereknek, rendkívül fontos, hogy a lehető leghatékonyabban kommunikáljunk azokkal, akiket támogatunk, hiszen csak pontos információk tudatában tudjuk pártfogoltunk számára a lehető legjobb megoldást megtalálni. Sokunk nem csak a bajbajutottakkal kerül kapcsolatba, hanem azokkal is, akikkel szemben képviselni kell őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy hatékonyan és meggyőzően tudjunk kommunikálni.

Van azonban egy másik tanulsága is a napnak. Azok az emberek, akik másokért harcolnak, mások érdekeit szeretnék érvényesíteni, hajlamossá válnak arra, hogy önmagukat háttérbe szorítsák. Megszoktuk, hogy mindig másokért küzdünk, s elfelejtkezünk arról, hogy csak abból tudunk adni, amink van, ezért nagyon fontos, hogy vegyük figyelembe személyes „jól”létünket is. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy még több emberen tudjunk segíteni. Meg kell tanulnunk határokat felállítani, meg kell tanulnunk saját érdekeinkét is kiállni, és el kell fogadnunk, hogy nem tudunk mindig mindenkinek segíteni.

Rengeteg mindent adott számunkra ez a nap, ezért nagyon hálásak vagyunk a Közélet Iskolájának, hogy részesei lehettünk!

Kiss Nikoletta és Kunert Annamária (Szakszervezetei Ifjúsági Szövetség)

Fotó: Várady István

 

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás