Barion Pixel

Tudástár

Ma Magyarországon egyre több ember kezd el szerveződni a saját és társai érdekeiért. A szervezett, átgondolt kiálláshoz, a sztrájkhoz, petícióhoz, tüntetéshez tudás kell, másképp nem ér célt. A Közélet Iskolájában rendszeres adományozókat keresünk, hogy az önszerveződéshez szükséges tudást minél több emberhez eljuttathassuk.

Jó lenne, ha a magyar emberek nem lennének passzívak? Ha cselekednének és kiállnának magukért és másokért?

Van egy jó hírünk: a passzivitás tévhit! A Közélet Iskolájában minden nap aktív, szerveződő emberekkel találkozunk, akik jóval többen vannak, mint hinnéd! És úgy látjuk, hogy ma Magyarországon, sorozatos csalódások után egyre többen és többen választják vagy szeretnék választani a cselekvés, az önszerveződés útját. Pedagógusok és diákok, környezetvédők, színházi dolgozók, fogyatékossággal élő emberek, tanodát üzemeltetők, kilakoltatás ellen fellépők… Csak néhány példa a szerveződő állampolgárokra, akik kiállnak az érdekeikért és eljönnek a Közélet Iskolájába, hogy képzéseinken, műhelyeinken, kiadványaink segítségével még hatékonyabbá váljanak.

Mert a cselekvéshez, az érdekérvényesítéshez és a közösségépítéshez tudás kell. A látványos akciókat (pl. sztrájkokat, tüntetéseket) és a háttérmunkát (pl. csoportszervezést, kommunikációs stratégiát) minden esetben közös átgondolás előzi meg, amihez szükséges minden csoporttag tudása és tapasztalata. A Közélet Iskolájában évente több mint 700 résztvevőnek tartunk programokat, ahol tanulási lehetőséget teremtünk és teret adunk a társadalmi változásért dolgozó csoportok közötti tapasztalatcserére.

Mi a tudás hatalmával segítünk olyan csoportokat, akik azután nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, így a tevékenységeink hatása messze gyűrűzik. Nagyon fontos, hogy a képzéseink elérhetőek legyenek bárki számára, anyagi helyzettől és lakóhelytől függetlenül. Ám csak akkor tudjuk az ingyenességet biztosítani, ha hosszú távú, rendszeres, akár kisebb összegű támogatásokat kapunk, mert ez teszi fenntarthatóvá és kiszámítrhatóvá programjaink finanszírozását. 

Legyél te is rendszeres adományozónk és tedd lehetővé, hogy minél többen vegyenek részt képzéseinken, akiknek nem volt lehetőségük olyan témákról tanulni, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, az érdekvédelem módszerei, az állampolgári jogok, a csoportszervezés; és aktív állampolgárokká váljanak, akik a rendszerszintű változásokért küzdenek. A közéletben való részvétel és érdekképviselet legyen alapvetés, ne pedig kiváltság! Erősíts minket, hogy erősíthessünk másokat!

Mire költjük?

Bármekkora összeggel van lehetőséged támogatni a Közélet Iskoláját havonta, biztosan jó célra használjuk fel:

2500 Ft Egy résztvevő étkezése egy egynapos képzésen

5000 Ft Hozzájárulás egy Szerveződj! érdekvédelmi társasjátékest megszervezéséhez

10.000 Ft Egy vidéki képzésrésztvevő szállása

Természetesen, ha most egyszeri adománnyal tudsz támogatni minket, az is nagyon sokat jelent nekünk!

Köszönjük támogatásod!

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás