Barion Pixel

Tudástár

Hogyan lesz egy problémából ügy? Hogyan tárgyalj a hatalommal? Mitől sikeres egy mozgalom és egyáltalán mi fán terem? Na, de mégis mit lehet tenni, ha szemben találjuk magunkat egy társadalmi problémával?

Ezek azok kérdések, amelyek talán ennyire alakot öltve fel sem merültek bennem a képzés előtt. A második nap végére nemcsak ezek a kérdések körvonalazódnak a válaszokkal, eszközökkel és tudással együtt. Egy egészen más nézőpont is a világról: avagy amikor egy-egy minket érintő társadalmi jelenségre nem, mint minden végtagjainkat lebénító problémára, hanem mint ügyre tekintünk. Ez az egyszerű perspektívaváltás pedig hatalmas energiákat mozdít meg bennem.

Emellett megtapasztalja az ember, hogy nem áll egy szál magában, hanem egy hétvégére összesodorja a szél nagyon más, mégis olyan emberekkel, akik ebben a képzésben metszéspontra értek. Azt hiszem, a mozgalmaknak is ez lehet az ereje és a varázsa, hogy egy-egy ügy képes lehet megmozgatni az embereket a kocsmárostól a polgármesterig.

Aki pedig attól tartana, hogy egy ilyen hétvége hajmeresztően hajazna egy unalomszagú iskolapadból ismert előadásra, annak nem kell aggódnia.

Már ez elején egy ügy mentén kezdtünk el gondolkodni, amit magunk határoztunk meg, ami nekünk igazán fontos. És a rendszerbe szedett elméleti ismerteket ezen keresztül ismertük meg; azonnal a gyakorlatba ültetve azt a tudást, amit megszereztünk. Persze az elején én vért izzadtam s lehet, mások is, de erről ők tudnának mesélni. A végére összeállt minden egy kerek egész struktúrává.

Gombkötő Ildikó, résztvevő

Megosztás Facebookon
Egy közösségi tér munkatársaként látogattam el a műhelyfoglalkozásra, és bár alapvetően tisztában voltam a ciklikusság koncepciójával, nagyon érdekelt, hogy szervezeti szinten ez a szemlélet hogyan tud megvalósulni.    Az alkalom...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás