Barion Pixel

Tudástár

Tudjátok, hogy akár 3 jól megválasztott szó is lehet a siker kulcsa, ha jól felépített kampány van mögötte? És azt hogy jó, ha ezeket a szavakat semmiképp sem képre írjuk? Mert akkor nem látja, aki látássérült.  Örülhetek neki, ha eddig eljutottatok az olvasásban, mert egy jó facebookposzt rövid.  És azt tudjátok, hogy én honnan tudom ezeket?

Eldöntöttem, hogy ezen a nyáron annyi hasznos képességet fejlesztek magamnak amennyit csak tudok, így jelentkeztem a Közélet Iskolája Média az érdekvédelemben című képzésére is. Különösebb elvárások nélkül mentem oda, fél életemet a Facebookon töltöm, hátrányom biztos nem lesz belőle, ha tanulok is róla gondoltam. Több lettem, pedig nem csak arról tanultam.

Végül rájöttem, szerintem egész életünkben kampányolunk így vagy úgy. Van, hogy a cél közösségi érdek, de lehet csupán a saját álmunk is.

Kisfaludi Judit

„Színezd újra” a motivációd a Közéleti Iskola trénerivel, és  vigyél haza magaddal MÁR egy másnap használható módszert, tudást!

Baranyi Marcsi vagyok, egy önkormányzati fenntartású munkahelyen kommunikációsként és segítőként is dolgozom. A főnököm delegált erre a képzésre. Korábban már sok jót hallottam a közéleti suliról, úgyhogy nagyon szívesen és pozitív várakozásokkal érkeztem a „Média az érdekvédelemben” című képzésre.  Rögtön tetszett, hogy nem frontális volt az oktatás, hanem interaktív, körbe ülős, „tréninges”.

A képzés tematikájában csupa olyan dolog volt meghirdetve, amik felkeltették az érdeklődésem és igent mondtam a képzésre. A leghasznosabb számomra az „ütős” Facebook posztok írása rész volt, hiszen ez a munkám jelentős része, főként ezért is jöttem ide. De persze már sok mindent tudtam előzetesen is a témában természetesen, de mégis sok-sok újat tanultam és rögtön kis próbálhattuk azt egy-egy ingeraktív feladat keretében. Ami számomra leghasznosabb „AHA” élményt adta az az volt, amikor a tréner interaktívan „rávezetett” bennünket arra, hogy hogyan kell leghatékonyabban interakciót kiváltani a FB- felhasználókból és, hogy hogyan tudunk minél több megosztást, hozzászólást, like-ot generálni az általunk kezelt hivatali FB-oldalon.

A képzés többi része is természetesen nagyon hasznos volt számomra. Például, az a rész is, amikor azt tanultuk meg, hogy hogyan kell egy jó eseményt, kampányt tervezni az intézménynek, vagy szervezetnek, ügynek. Ez is irtó hasznos volt számomra, mert én inkább az ötletek embere vagyok és a végrehajtásban a folyamatszabályozásban többnyire sajnos „elveszek”.

Nagyon jó volt a saját eseménytervemről élményalapú prezentációt tartani a csoport előtt, és felvázolva látni egy valós idővonalat, ütemezést egy konkrét esemény végrehajtásban. A nap végére azt éreztem, hogy akár már holnap meg is tudnám hatékonyan szervezni a megálmodott eseményt.

A képzés egyik sajátosságát számomra azt adta, hogy együtt voltunk épek és fogyatékossággal élők, ez igazi hétköznapi varázslatot jelentett számomra, mert mind a trénerek és mind a résztvevők is olyan természetességgel kezeltünk az ebből fakadó szituációkat, amiket a privát életemben nem igazán tapasztalhatok meg.

Amit még egyedinek értékeltem a képzésben az volt, hogy eltérő szakmai hátterű, munkásságú emberek vettünk részt a tréningen. A legtöbben civil szervezetet képviseltek, én voltam alkalmazottként egy önkormányzati intézményemtől és még-is jó volt megérezni azt, hogy bennem is „civil” szív dobog egy hivatali köntösben.:-)

Az igazi közösségi élmény, jó, laza hangulat végig jelen volt a tréningen. A képzés valóban kiszakított a hétköznapokból és úgy éreztem, hogy „újra színezték” a trénerek és résztvevők is a motivációm, amit utólag is nagyon köszönök! A szervezők az alkalmakon végig finom kávéval, üdítőkkel, édes és sós rágcsálni valókkal és finom ebéddel kedveskedtek nekünk, ezt a figyelmességet is szintén köszönjük!

A végén már csak annyit mondanék el, hogy ezt a képzést mindenkinek jó szívvel csak ajánlani tudom, főleg azoknak, akik már holnap használható tudást és egy jó közösséget akarnak kapni!

Baranyi Marcsi

Fotók a képzésről >>>

Fotók: Vujovits Juli

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás