Barion Pixel

Tudástár

Úgy nőttünk fel, hogy a jó legyőzi a rosszat, a bűnöst a lopós hazudóst! Ki kell állni 3 próbát és a jó megkapja jutalmát. De az élet nem mese, sok-sok igazságtalanságot éltünk, élünk meg, és Mi nem hiába álljuk ki a próbákat, a mi igazságunk is célba talál, de több idő kell ennek.

Meg kell küzdenünk 5 szörnyeteggel: Kizsákmányolás, Marginalizáció, Hatalomnélküliség, Kulturális imperializmus, Tanult tehetetlenség!

Amikor felismered, hogy valamit eltitkolnak előled, ami neked alanyi jogon jár és rájössz, ezzel nem vagy egyedül és összeszeded azokat az embereket, akiket úgyszintén érint ez a probléma: az már a közösségszervezés, majd ebből kiindulva elkezdetek nyomást gyakorolni oda ahol a problémátok eredete gyökerezik. Ez már a jó út. Közben jönnek más problémák, más megoldandó ügyek.

Ez a kiállítás most 15 ember életéről, aktivizmusáról szól. A „Velünk beszél, ne rólunk” könyvbe most ennyien fértünk bele, de tudjuk, hogy sokkal többen vagyunk.

Köszönjük Csoszó Gabinak, hogy portréinkat megalkotta, a riportereknek, hogy élettörténetünket rögzítették, Dósa anyukának, hogy legépelte, (ide kérném a neveket akik a könyvet megszerkesztették)

És boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Megosztás Facebookon
Az elmúlt 5 év józsefvárosi közösségi választási kampányainak történetét kötjük össze a kerekasztal beszélgetésen. Többek között szó lesz még szervezeti tanulásról, arról hogyan épültek egymásra a kampányok és mit jelentett...
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Támogatjuk a civil szervezeteket a hatékonyabb működésben. Sokszínű közösséget építünk, ahol a kritikus gondolkodás, a...

Támogasd a munkánkat és
legyél részese a változásnak!

Támogatod, hogy egy igazságos országban éljünk, ahol mindenkinek megvan a tudása és képessége ahhoz, hogy kiálljon az érdekeiért

Segíted a magyarországi mozgalmi és civil szféra fejlődését

Hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek

0
Skip to content