Barion Pixel

Tudástár

A Közélet Iskolája 2024-ben 10. évébe lépett! A kerek évforduló első ünnepi alkalmán közeli barátainkkal, szövetségeseinkkel, eddigi történetünk kiemelt szereplőivel találkoztunk szervezeti életünk két fontos helyszínén, a Kesztyűgyárban és az Aurórában.

Az ünneplés aprólékos előkészületében mindenki részt vett, igazi csapatmunka volt, de a feladatok sem voltak épp unalmasak: a helyszínek díszítése, a különböző játékok, a képvetítés, a torta, az idővonal… Az idővonal, ami 10 éves történetünket mutatja be fotókkal:

Vendégeinket humánbingóval fogadtuk, ami az ismerkedés, megérkezés jó eszköze volt, közben a csapatunk elvonult profi fotósunkkal csapatképeket készíteni, például ezt:

Az ismerkedés párosan és nagy körben is folytatódott: utóbbiban a Közélet Iskolájához kapcsolódó kedves, vicces, emlékezetes történeteinket osztottuk meg. Izgalmas volt az újabban csatlakozóknak hallani az őstörténeteket, a börtönökben tartott képzésektől kezdve az Önállóan lakni, közösségben élni csoport megalakulása előtti történeteken át a legbizarrabb képzéshelyszínek anekdotáiig. Nagy öröm volt, hogy hazajött ünnepelni Iskolánk egyik alapítója, Dósa Mariann is, akivel aznap reggel vettük fel a Közélet Iskolájáról és a szerveződésről szóló podcastunkat a másik társalapítóval, Udvarhelyi Tesszával együtt.

Ezután következett a kocsmakvíz, ami a Közélet Iskolája történetét és eredményeit mutatta be játékos formában, a győztes csapat pedig a képzéseink fontos részére megemlékező úgynevezett rágcsacsomag boldog tulajdonosa lett!

A nagy csoportkép után (lásd első képünk) következett az est legmeghatóbb része: alapítónk, Udvarhelyi Tessza és igazgatónk, Fernengel Ági beszéde:

Nem maradhatott el a pezsgőzés és tortázás sem – a tortát pedig nem rendeltük, hanem egyik kedves képzőnk és stratégiai kollektíva-tagunk készítette őket!

Az ünneplés lezáró részeként átsétáltunk az elképesztően otthonosra berendezett következő helyszínünkre: az Auróra nagy termébe, ahol szokásosan a képzéseinket tartjuk, most viszont, mindenki ámulatára, szőnyegekkel, kanapéval, párnákkal és fényfüzérekkel olyan volt, mint egy kellemes nappali. A kerek szülinap méltó ünneplésének méltó zárása volt ez, ahol kötetlen beszélgetésekbe merülve fejezhettük be a nagy napot.

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás