Barion Pixel

Tudástár

„Ebben a politikai pillanatban merész képzelőerőre és a szerveződés új formáira van szükség.” Egyetértesz? Akkor segíts és adjuk ki együtt a kreatív ellenállás kézikönyvét!

Támogasd a könyv magyar kiadását akár ezer forinttal ezen a linken!

A Beautiful Trouble (magyar munkacímén Gyönyörű küzdelem) a kreatív ellenállás eszköztárát tartalmazó könyv, sőt: „Több, mint könyv: ez az aktivisták Wikipédiája!” És tényleg: évtizedek felhalmozott aktivista tapasztalatát mutatja be egyszerű, praktikus és inspiráló formában.

A Közélet Iskolájában elhatároztuk: kiadjuk magyarul a kézikönyvet. Ehhez kérjük a segítséged. Minél többen szervezik, bíztatják, építik közösségüket kreatív eszközökkel is, annál többet fogunk előrelépni egy igazságos, demokratikus Magyarországért. Ezt segíti a könyv, és ezt segíted te is, ha támogatod a kiadását. Ha szeretnéd, hogy az angolul, németül, törökül, franciául, spanyolul és oroszul beszélő aktivisták után magyarul is használhassák ezt az egyedülálló útmutatót, adományozz nekünk! Ez a könyv a cselekvésről szól – sikeres kampányok esettanulmányai a világ különböző pontjairól, elemzések, ötletek, praktikus ellenállási eszközök. Az aktivista tudás elméleti és gyakorlati gyűjteménye. Olvashatsz benne olyan eszközökről, mint az adósságsztrájk, gerillavetítés vagy láthatatlan színház, és olyan elvekről és elméletekről, amik az aktivista eszközöket segítenek stratégiává rendezni. Mindezt átláthatóan, színesen, humorral és sok történeti példával bemutatva.

Ha sikerül kiadnunk Beautiful Trouble-t, azaz a Gyönyörű küzdelmet, online letölthetővé tesszük a kézikönyvet, 300 ingyenes nyomtatott példányt is terjesztünk majd, és három városban tartunk bemutatót, hogy minél többekhez eljusson a kötet. A kiadás költségeiből már 90% összegyűlt: a maradék 10%-ra, 300.000 Ft-ra van még szükségünk. Adományozz, és adjuk ki együtt! Mert a szerveződéssel kapcsolatos tudásnak mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie – ezért dolgozunk a Közélet Iskolájában. Közel 10 éve dolgozunk együtt Magyarország alulról szerveződő csoportjaival és civil szervezeteivel, mert azt gondoljuk, hogy a demokráciát nem főnév, hanem ige, csak akkor működik, ha csináljuk. Ha egyetértesz a küldetésünkkel, támogasd a könyv kiadását!

A Közélet Iskolájáról ezen a linken tudhatsz meg többet, a Beautiful Trouble-ről (Gyönyörű küzdelem) pedig itt – idegen nyelveken bele is nézhetsz a könyvbe.

Támogasd a kreatív ellenállás kézikönyvének kiadását, akár ezer forinttal!

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
A Közélet Iskolájában immár 10 éve, országszerte támogatjuk a magyar civil szervezeteket, csoportokat az önszerveződés és a hatékony érdekvédelem eszközeinek elsajátításában. Segíts te is, hogy folytathassuk a munkánkat és még...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás