Barion Pixel

Tudástár

Részt vettem egy élmény- és tapasztalatalapú kétnapos képzésen. Témája a propaganda média értelmezése, és támadásainak kivédése. Több országos ismertségű, vagy lokálisan működő kisebb-nagyobb szervezet civil tagjával osztottuk meg tapasztalatainkat, ötleteinket, sajátos megoldásainkat. Sajnos a civil szervezetek sok támadásnak vannak kitéve Magyarországon, így rákényszerülünk, hogy előre felkészüljünk az elfogult sajtó provokatív kérdéseire.


A képzésen megtudhattuk, hogy pontosan mi is a propaganda média, és milyen eszközöket, trükköket alkalmaz céljai kiszolgálása érdekében. Megtanulhattuk, sőt a való helyzetet szimuláló kameragyakorlat keretében ki is próbálhattuk, hogy a propaganda média személyünk vagy szervezetünk ellen irányuló támadásaira, rágalmaira milyen kommunikációval reagáljunk. Visszanézhettük a saját reakciónkat, viselkedésünket, és visszajelzést, tippeket, ötleteket kaptunk a csoporttagoktól. Bátorításra és gyakorlatra tettünk szert. Kerekasztal beszélgetés során tapasztalatot gyűjtöttünk más szervezetek és egyének megoldásaiból.

Példákat láttunk arra, hogyan készüljünk fel a rágalmakra, a támadó kérdésekre, a számunkra előnytelenné tett körülményekre. Trükköket kaptunk arra, hogy miként fordíthatjuk javunkra a propaganda média támadását.


A képzés része volt az is, hogy megismerjük a számtalan különböző sajtótermék országos kommunikációban elfoglalt helyét. Ez nagyban segít mérlegelni és dönteni abban, hogy mely kommunikációs csatornákat érdemes, vagy épp nem érdemes igénybe vennünk, melyek meghívására nagyon ajánlott, vagy épp nem fontos reagálnunk. 
A szervezéssel és a képzés tartalmával mindannyian nagyon elégedettek voltunk. Újragondolásra érdemes egyéni és szervezeti tapasztalatokat, stratégiákat osztottak meg velünk. Interaktív, inspiráló környezetben, válogatott résztvevőkkel, optimális létszámban, biztonságos környezetben dolgozhattunk. Olyan nézőpontokat, stratégiákat és készségfejlesztő gyakorlati feladatokat kaptunk, melyek az utólag rendelkezésünkre bocsátott írásos anyaggal együtt képessé tesznek minket arra, hogy a saját szervezetünk egyéni sajátosságaihoz igazítva alakítsuk ki a kommunikációs paneljeinket, valamint érzelmileg és tartalmilag is fel tudjunk készülni a kíméletlen helyzetekben történő higgadt, tárgyilagos és érdemi nyilatkozatokra.
Köszönöm ezt a képzést. Profi volt, nagyon hasznos és élményszerű.
U.i.: Jó volt az ebéd is. Egészséges és változatos a „rágcsa”. 🙂

Mező Ágnes résztvevő

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás