Barion Pixel

Tudástár

Először szeretném elmesélni nektek, hogy nagyon hálás vagyok a Közélet iskolájának, mert eddig is számos remek képzésen lehettem ott az elmúlt évek során. Tanulhattam mindenfélét, többek között fotózás aktivizmust részvételi akció kutatást és még sok-sok hasznos dolgot.Leginkább azért szeretek ide járni, mert mindig nagyon figyelnek arra a képzés során, hogy a résztvevők egymástól tanulhassanak, amit tanulunk az sosem száraz és mindig nagyon életszagú, tehát nagyon jól hasznosíthatóak a mindennapokban, de persze a tudás idővel mindig egy kicsit megkopik, ezért jövök újra és újra ezekre a képzésekre.

Úgy kezdődött, hogy a  Közélet Iskolája által meghirdetett “Hogyan szervezzünk csoport?” képzés felkeltette az érdeklődésemet, mert egy ideje több dilemmával is szembesültem annak kapcsán, hogy hogyan érdemes egy csoportot szervezni, ezért jelentkeztem mert úgy éreztem, hogy itt végre választ kaphatok a kérdéseim kapcsán. Korábban is sokszor szerveztem csoportokat, mindig voltak nehézségek, ez most sincsen másképpen jelenleg a Here We Are csoport tagjaként érkeztem az online képzésre, hogy a jövőben jobban képben legyek azzal, hogy személy szerint mit tehetek a csoport folyamatok gördülékenyebbé tétele érdekében.

Nekem nagyon tetszett, hogy igyekeztek az online környezet ellenére gördülékennyé és izgalmassá tenni a tanulási folyamatot. Elmaradt a hosszas bemutatkozó kör, amit általában nem szoktam kedvelni, ezt úgy oldottuk meg, hogy jó előre megosztottunk magunkról egy fényképes bemutatkozót egy előre létrehozott közösségi média csoportban. Ennek másik előnye is volt, hogy az online térben már már szinte ismerős arcokat láttam pedig a résztvevők többségével még sosem találkoztam. Sokkal jobb hangulatban kezdtük.

Csupa izgalmas dolgot ismertünk meg. Gondoltál már úgy a csoport szerkezetére , mint egy hagymára? Vagy ismered a Bálint- módszert? Nekem nagyon sokat segített mert elkészítettem életem talán első igazi toborzási tervét.

Rengeteg visszajelzést, választ kaptam a csoportunk kapcsán, hogy hogyan lehetne jobban megoldani a feladatok kiosztását. Örültem annak, hogy a többiek is mindannyian szívesen megosztották a tapasztalataikat, ezért rájöttem, hogy ezekkel a dolgokkal nem vagyok egyedül. Az, hogy esetleg egy csoportban lehetnek problémák az teljesen természetes dolog, az önfejlesztés, stratégia tanulás és egyéb módszerek ténylegesen hozzá járulhatnak hatékonyabb csoport szervezéshez. Ezért mindenki aki hozzám hasonlóan valami miatt aggódik a csoportja kapcsán nincsen egyedül, érdemes másokkal együtt közösen gondolkodni a megoldáson. Csak egy dolgot sajnálok, hogy nem élőben zajlott a képzés, mert akkor biztosan sokkal interaktívabb lehetett volna, mint online formában, hiányzott az élő képzés hangulata. Nem csak a kávé, tea rágcsa szünet melletti ismerkedős beszélgetések, hanem a képzés, hanem a sok mozgást és aktivitást igénylő feladat. Volt amikor építettünk, de volt amikor körbe álltunk vagy csukott szemmel mászkáltunk, nagyon szeretem ezeket a kihívásokat a képzések során. Szerencsére az online képzés is mozgalmas volt olyan szempontból, hogy mindig másik szobákba mentünk, tehát voltak kiscsoportos megbeszélések. Sőt még online szituációs játék illete hangulatunkat mutató kézjel is volt.

Mindenkinek sok szeretettel ajánlom ezeket a képzéseket még akár online formában is, mert ahogy mondani szokás mindenhol jó, de a legjobb otthon, viszont a legeslegjobb, ha a Közélet Iskolája is meglátogat minket az otthonunkban közösséget teremtve.

Papp Eszter beszámolója

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás