Barion Pixel

Tudástár

Először vettem részt képzésen a Közélet Iskolájában, amit Vedd kezedbe a nyilvánosságot! címmel tartottak civil szervezetek számára. Örültem, hogy interaktívan zajlott, kíváncsiak voltak a véleményünkre és bármikor hozzászólhattunk, kérdezhettünk. Látszott, hogy a képzők, Papadopulosz Dóra és Papp Dóra sokrétű tapasztalattal rendelkeznek az érdekvédelmi kommunikáció terén, amelyeket szívesen meg is osztottak velünk, és nem sajnálták az időt, ha valakinek kiegészítő magyarázatra volt szüksége.

Olyan kérdésekre kaphattunk választ, mint hogy: Miket fontos figyelembe venni a Facebook-posztok megírása és elemzése során? Milyen hosszú legyen egy hírlevél, milyen időközönként küldhetjük ki és technikailag milyen határai/lehetőségei vannak? Mitől lesz igazán hírértéke a sajtóközleményünknek, és mikor érdemes élni vele? Milyen eszközökkel lehet önkéntes/támogató bázist építeni – és megtartani? Ezeket az információkat szemléletes példákkal is alátámasztották, valamint egyéni és csoportos feladatok során is tudtuk gyakorolni, amivel sokkal érthetőbbé és megjegyezhetőbbé vált az adott téma.

Jó hangulatban telt a hétvége – ami az oktatásmódszertani munkatársnak, a képzés koordinátorának, Vujovits Julinak is köszönhető -, klassz kis közösség alakult ki már az első nap végére. Ez abban is megmutatkozott, hogy annak ellenére is el tudtunk egymással beszélgetni vagy dűlőre jutni egy feladat során, ha eltérő világnézettel rendelkeztünk. Örülök, hogy megismerhettem a többieket, akik mind különböző, de ugyanolyan fontos célokért küzdenek: helyi problémák megoldása, környezetvédelem, hátrányos helyzetű vagy valamilyen fogyatékossággal élő emberek segítése, társadalmi érzékenyítés, mozgósítás, kórházban ápolt gyerekek fejlesztő foglalkozása – vagy a lakhatási szegénységben élő emberek segítése, mint a szervezet, ahonnan én is érkeztem.

Én személy szerint nagyon sokat tanultam ebben a két napban, rengeteget jegyzeteltem és alig vártam, hogy megoszthassam a megszerzett tudást és az új ötleteimet a szervezetem tagjaival.

Tóth Szilvi, résztvevő

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás