Barion Pixel

Tudástár

Segédlet közösségi választási kampányok szervezéséhez

Megjelent a Választás mindenkié című kisokosunk második, frissített kiadását, amelyben a Mártát Magdolnának! kampány tapasztalatait kiegészítettük a győztes Pikót polgármesternek! kampány tapasztalataival is a C8 – Civilek Józsefvárosért szervezettel együttműködésben.

A mai magyar politikában az állampolgárok jelentős része szinte teljesen ki van zárva azokból a lehetőségekből és információkból, amelyek segítségével érdemben részt tud venni az őt érintő döntésekben. Mi nagyon sokat tanultunk a választási kampányok során és szeretnénk, ha ez a tudás széles körben elérhető lenne. Ezt az összefoglalót szervezési segédletnek szánjuk olyan civil közösségeknek, amelyek a képviseleti demokrácia eszközeit is fel szeretnék használni érdekeik érvényesítésére. Elsősorban azt mutatjuk be, milyen kérdéseket érdemes feltenni a kampány szervezéséhez, és mi magunk milyen válaszokat adtunk ezekre (amelyek természetesen nem mindig a „jó” választ képviselik).

Annak ellenére, hogy az országon belül is nagy különbségek vannak az egyes választókörzetek között a helyi problémák jellegében, a szavazók létszámában, választási hajlandóságában és a helyi politikai viszonyokban, úgy gondoljuk, számos általánosítható tapasztalatot és tudást szereztünk.

Reméljük, ez a kisokos segítséget és inspirációt ad az alulról szerveződő, közösségi alapú választási kampányok szervezőinek, hogy minél több kérdést át tudjanak gondolni előre, így a közös fellépés is sikeresebb lehet!

Ha nyomtatott formában szeretnéd megrendelni, akkor látogass el az online boltunkba. A kiadvány árával a Közélet Iskolája munkáját támogatod.

Olvasd el a Mércén megjelent választási kisokos cikksorozatunkat, amelynek alapjául ez a kiadvány szolgált!

Megosztás Facebookon
Az elmúlt 5 év józsefvárosi közösségi választási kampányainak történetét kötjük össze a kerekasztal beszélgetésen. Többek között szó lesz még szervezeti tanulásról, arról hogyan épültek egymásra a kampányok és mit jelentett...
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Támogatjuk a civil szervezeteket a hatékonyabb működésben. Sokszínű közösséget építünk, ahol a kritikus gondolkodás, a...

Támogasd a munkánkat és
legyél részese a változásnak!

Támogatod, hogy egy igazságos országban éljünk, ahol mindenkinek megvan a tudása és képessége ahhoz, hogy kiálljon az érdekeiért

Segíted a magyarországi mozgalmi és civil szféra fejlődését

Hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek

0
Skip to content