Barion Pixel

Tudástár

Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzátett ehhez! A képzéseinken is már sokan hallottátok tőlünk: a sikereinket igazán fontos közösen ünnepelni. Támogasd te is a munkánkat adományoddal, ha részese voltál az elmúlt 10 évnek személyesen vagy akár távolról szurkolva a munkánknak! Figyeld az oldalunkat, és gyere el születésnapi programjainkra az év során, hogy személyesen is ünnepelhessünk!

A demokrácia nem főnév, hanem ige – csak akkor van, ha csináljuk! A Közélet Iskolájában 10 éve azért dolgozunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez és mozgalomépítéshez szükséges tudást és képességeket. Mert a valódi demokráciát csak alulról lehet létrehozni, úgy, hogy az emberek magukénak érezzék és küzdjenek érte. A demokrácia ott kezdődik, hogy beleszólásunk van a közös ügyeinkbe: a munkahelyünkön, az iskolában, a kórházban, a csoportunkban, a kerületben vagy a településünkön.

Mit csinálunk egy mozgalmi, oktatási intézményben? A tudás hatalmával segítünk olyan csoportokat, akik azután nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, így a tevékenységeink hatása messze gyűrűzik. Nagyon fontos, hogy a képzéseink elérhetőek legyenek bárki számára, anyagi helyzettől és lakóhelytől függetlenül. Ám csak akkor tudjuk az ingyenességet biztosítani, ha támogatásokat kapunk, mert ez teszi fenntarthatóvá és kiszámíthatóvá programjaink finanszírozását. 

Az elmúlt 10 évünk számokban, vagyis a büszkeségeink eddig:

  • Több mint 420 programot tartottunk
  • 60 aktivista képző tanított nálunk 11 mozgalomból
  • 42 szervezetnek segítettünk stratégiai tervezésben a civil szféra legnagyobb szervezeteitől induló aktivista csoportokig
  • 4100 nyomtatott példányban olvassátok 12 könyvünket szerveződésről és állampolgári kiállásról
  • Több mint 8000 ember tanult ingyenes programjainkon, több mint 800 szervezetből

Mindez nem csak a mi kis csapatunk érdeme, nélküled nem sikerült volna! Jártál az elmúlt 10 évben ingyenes programjaink valamelyikén? Dolgoztunk együtt szervezeted stratégiáján? Olvastál tőlünk valamit vagy játszottad velünk érdekvédelmi társasunkat? Ha úgy érzed, adott neked valamit a Közélet Iskolája, most adj te is nekünk!

Ahhoz, hogy egy demokratikus Magyarországot építsünk, ahol a csoportokba szerveződő emberek alulról építkezve képesek rendszerszintű változást elérni, a te támogatásod is kell!

Mert a tudás erőt ad – erősíts minket, hogy még 10 évig dolgozhassunk, támogasd a szerveződést!

Szülinapi célunk 1 millió forint támogatás összegyűjtése, hogy támogassuk a fenntartható, önszerveződő csoportok építését! 

Támogasd te is a munkánkat, ha részese voltál az elmúlt 10 évnek, és majd gyere el születésnapi programjainkra az év során, hogy személyesen is ünnepelhessünk!

Megosztás Facebookon
Ünnepelj velünk! Tízéves a Közélet Iskolája, tíz éve dolgozunk közösségi oktatási központként és segítjük az önszerveződést és mozgalomépítést. Az elmúlt évtized rengeteg tudásból, tapasztalatból és közös küzdelemből állt össze – nagyon...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás