Barion Pixel

Tudástár

A Tatai-tó partjára építendő szálloda ügye bejárta a sajtót, miután 2020 májusában a helyiek csoportba szerveződtek, hogy megakadályozzák a környezetromboló beruházást. A Közélet Iskolája Podcast első epizódjában az érdekvédelmi kampányt vizsgáljuk meg szervezői szempontból.

Hogyan váltak aktivistákká és szervezték meg magukat és kampányukat az addig politikával nem foglalkozó lakók? Miért válhatott országos jelentőségűvé a Tatai-tó ügye, és ajánlanák-e másoknak a helyi népszavazást mint eszközt a kezdeményezők? Hogyan tovább a győzelem után?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszél Seres Lili Hanna és Bauer Flóra hostokkal Szalay Ildikó, a Stop Avalon alapító aktivistája.

Hallgasd meg a Közélet Iskolája Podcast 1. epizódját ezen a linken!

Hogyan tudunk demokratikus és fenntartható civil szerveződéseket és mozgalmakat építeni, és hogyan lesz ezektől igazságosabb a közös jövőnk? Erről szól a Közélet Iskolája Podcast, amely esettanulmányokon keresztül járja körbe civil érdekérvényesítés sikeres példáit. A sorozatot a szervezet tagjai vezetik egymást váltva, és minden adásban egy-egy meghívott vendéget faggatnak a tapasztalatairól: érdekvédelmi kampányokról, bátor állampolgári kiállásról, hosszú távú stratégiaépítésről, mozgalmi történelemről, és arról, hogy miként lehet a közéleti részvételt tanulni.

Iratkozz fel a Közélet Iskolája Podcast lejátszási listájára, hogy ne maradj le az új részekről!

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája kritikai pedagógia képzése alapvetően nem egy módszerről és nem kizárólag tanároknak szól. A kritikai pedagógia leginkább szemlélet vagy filozófia, amely a minket körülvevő társadalom struktúráinak, folyamatainak és...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás