Barion Pixel

Tudástár

A Kesztyűgyár Közösségi Házban egy egész hétvégén át gyűjthettük a fontos információkat a szövetkezetiségről. Az elméleti részeket a Közélet Iskolájától Fernengel Ági, a gyakorlati tudást pedig Birtalan Gergő, a Gólya szövetkezeti tagja osztotta meg velünk. Elmélyedhettünk a szövetkezetek szellemiségében, nemzetközi alapelveiben, majd megismerhettük közelebbről a Gólya Szövetkezeti Házat. Társadalmi szerepvállalásukkal, döntési folyamataikkal, új tagjaik fokozatos bevonásával és demokratikus juttatási rendszerükkel követendő példák lehetnek a gazdálkodó szervezetek közt.

Személyesen is ellátogattunk a Gólyába egy vezetett séta keretein belül. Mindemellett konfliktuskezelésre és vezetői készségeink meghatározására és fejlesztésére is maradt idő. A program egy tartalmas kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol hasznos tanácsokat kaptunk Kunbábonyban és Debrecenben működő szövetkezeti vezetőktől. A szervezők a kötetlen ismerkedésnek, kreatív feladatoknak is adtak teret, és nagyon finom ebéddel láttak minket vendégül a folyamatosan elérhető kávé, tea és harapnivaló mellett. A résztvevők saját elmondása alapján nagy adag inspirációt kaptak szervezeti jövőképükhöz, emellett tudatosabb eszközhasználatot és némi önreflexiót is vittek haza.

Kalló Évi, résztvevő

További résztvevőink mondták:

„Azt adta, amit ígért. Betekintést a szövetkezetbe. Alapot és egy „jó példát”.”

„Körvonalazódott, hogy milyen lépések, mérföldkövek vezetnek a kitűzött cél felé, és hogy az

odavezető úton milyen módon érdemes szerveződni.”

„Nagyon köszi a munkátokat, szerintem elképesztően hasznos, hogy csináljátok ezt a képzést!”

„A szövetkezet a jövő szervezete! Elméleti és gyakorlati tudás jó példákkal!”

„A jövő kulcsa az együttműködésen alapuló, szövetkezeti társulás.”

„Válasszátok ezt a képzést bizalommal, hiszen első kézből kaphattok hasznos információkat.”

Megosztás Facebookon
A Közélet Iskolája célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Képzéssel, stratégiai tervezések vezetésével, kutatással és tudástermeléssel támogatjuk a civil szervezeteket és alulról szerveződő csoportokat...
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás