Barion Pixel

KÉPZÉSEK ÉS ESEMÉNYEK

Budapest

Időpont:

március 27.

428479981_388639650464725_7766337306812111183_n

Jelentkezési határidő:

2024-03-22

Mozgalomtörténeti műhely a Közélet Iskolájával és a Bolygóval

A műhelyfoglalkozáson a zöldmozgalom rendszerváltás utáni történéseit vesszük górcső alá, és közösen gondolkodunk arról, hogy ezek a múltbeli megmozdulások vajon milyen tanulságokkal szolgálhatnak a zöld ügyekért küzdő, jelenleg is aktív csoportok számára?

Ott a helyed a műhelyen, ha érdekel, hogy:

  • Mit keres egy sárkány és Szent György a Dunán, és hogy függ ez össze a rendszerváltással?
  • Miként bontakozott ki és hogyan válhatott a rendszerváltás elsöprő erejű megmozdulásává a Bős-nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás?
  • Milyen formában találkozhatunk az akkumulátor iparral a ‘90-es évek Magyarországán? És mi köze mindennek a szemétégetők elleni lokális tiltakozások és a hulladékkezelés globális kérdéseihez?
  • Hogyan jutott el a kerékpáros érdekvédelem a városi biciklizés korai fecskéinek radikalizmusától a Budapest Bike családi rendezvényéig?
  • Hogy függ össze az iraki háború a Zengőre tervezett NATO-lokátor elleni kiállással?
  • Kik voltak a zöldmozgalom meghatározó szereplői ebben az időszakban és milyen eszközökkel, milyen stratégiák mentén küzdöttek a céljaikért?

A 3 órás műhelymunka során közösen járjuk körbe a fenti témákat, megosztjuk egymással a gondolatainkat és tapasztalatainkat, a műhely második felében pedig játékos eszközökkel gondolkozuk arról, hogy miként tudjuk a közös mozgalmi múltunkból fakadó tudást a jelenlegi zöld ügyeinket tápláló forrássá tenni?

Gyere el te is, elevenítsd fel és bővítsd ki meglévő tudásod, kovácsoljunk erőt a múltból!

Mikor? 2024. március. 27. 18:00-21:00
Hol? Margit körút 28-32, Budapest 1027, Magyarország

A műhelyt a Közélet Iskolája munkatársai tartják.

A képzésen a részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Jelentkezz az oldal alján található jelentkezési lapon március 22-ig!

Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, lemondási szándékodat jelezd nekünk itt: oktatas@kozeletiskolaja.hu

Keress minket bátran, ha kérdésed van! http://www.kozeletiskolaja.hu/, info@kozeletiskolaja.hu, +36 30 8717762

A műhelyfoglalkozás alapját a Küzdelmeink története adatbázis szolgáltatja. A gyűjtemény a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa, amely azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen a múlt és a jelen között, hogy a most aktív szerveződések tanulhassanak elődeik hibáiból és erőt meríthessenek sikereikből.

#kozosertekeink, #CERV

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.

Helyszín:

Budapest

Jelentkezési határidő:

2024-03-22

Időpont:

március 27.

Nem jó az időpont? Iratkozz fel, és értesítünk, ha újra meghirdetjük a képzést!

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás