Barion Pixel

KÉPZÉSEK ÉS ESEMÉNYEK

Budapest

Időpont:

június 28.

pride_cover_final-08

Jelentkezési határidő:

2023-06-24

A Küzdelmeink története a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa (https://mozgalmak.hu/), amelyet most műhelyfoglalkozásokkal mutatunk be a szélesebb közönségnek. A Pride Fesztivál alkalmával az LMBTQ+ mozgalom rendszerváltás utáni történéseit vesszük górcső alá.

Mikor? 2023. június 28. 17:00-20:00
Hol? Budapest, Auróra Közösségi Ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín

A program során hozott anyagok és a résztvevők tudása alapján közösen

  • idézzük fel, hogy mik voltak az LMBTQ+ mozgalom céljai és harcai ebben az időszakban,
  • gondolkodunk azon, hogyan kapcsolódunk mi a mozgalomhoz,
  • tárjuk fel, hogy mitől is mozgalom egy mozgalom.

A 3 órás műhelymunka során közösen járjuk körbe a fenti témákat, megosztjuk egymással a gondolatainkat és kapcsolódó tapasztalatainkat. Gyere el te is, elevenítsd fel és bővítsd ki meglévő tudásod, kovácsoljunk erőt a múltból!

Ha szeretnél részt venni, regisztrálj az oldal alján található jelentkezési lapon!

A műhelyt Bauer Flóra és Tóth Eszter, a Közélet Iskolája munkatársai tartják.

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, lemondási szándékodat jelezd nekünk itt: oktatas@kozeletiskolaja.hu

Keress minket bátran, ha kérdésed van!

http://www.kozeletiskolaja.hu/, info@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

A Küzdelmeink története mozgalomtörténeti adatbázis azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen a múlt és a jelen között, hogy a most aktív szerveződések tanulhassanak elődeik hibáiból és erőt meríthessenek sikereikből. Az adatbázis jelenleg 11 társadalmi mozgalom tiltakozási eseményeit dolgozza fel a rendszerváltás utáni időszakban: Azoknak az embereknek a szavát hangosítja ki, akik szervezetten vagy olykor magányos harcosként tiltakoztak az őket érő igazságtalanságok ellen. Az adatbázissal az ő kiállásaikat elevenítjük fel, hogy ezen keresztül kirajzolódjon, a mozgalom tagjai milyen követeléseket tekintettek fontosnak és meddig voltak hajlandóak elmenni a megvalósításukért. (Jelenleg a honlapon az 1989 és 1998 közötti időszak érhető el, amely nyáron kibővül az 1998-2002 között eseményekkel).

A rendezvény a 28. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része. A többi programért kattints erre a linkre! A rendezvényen a Budapest Pride Házirendje érvényes. / This event is the part of the 28th Budapest Pride Festival. For more events please follow this link. This event falls under the regulations of Budapest Pride's house rules.

A borítóképen látható fotó forrása: forrás: Takács Bencze Gábor / Mások újság (Háttér Archívum és Könyvtár)

Helyszín:

Budapest

Jelentkezési határidő:

2023-06-24

Időpont:

június 28.

Nem jó az időpont? Iratkozz fel, és értesítünk, ha újra meghirdetjük a képzést!

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás