Barion Pixel

KÉPZÉSEK ÉS ESEMÉNYEK

Budapest

Időpont:

Április 4.

#FFD6AF

Jelentkezési határidő:

2023-04-02

A Küzdelmeink története a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa (https://mozgalmak.hu/), amelyet most két műhelyfoglalkozással mutatunk be a szélesebb közönségnek.

A második műhely alkalmával a nőmozgalommal foglalkozunk, közelebbről is megnézzük a rendszerváltást követő éveket, majd léptéket váltva rátekintünk az azóta eltelt időszakra is.

Hol? Budapest, Auróra Közösségi Ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín
Mikor? 2023. április 4. 17.00-20.00

Ha szeretnél részt venni, jelentkezz az oldal alján található jelentkezési lapon április 2-ig!

Neked szól ez a program, ha

  • érdekel a nőmozgalom rendszerváltás utáni helyzete,
  • hallanál a ’90-es évek eleji abortuszvitáról és a Szabad Döntés Jogáért kampányról,
  • szívesen számba vennéd velünk az utóbbi évtizedek fontosabb témáit és sikereit a nőügyek terén.

A 3 órás műhelymunka során közösen járjuk körbe a fenti témákat, megosztjuk egymással a gondolatainkat és kapcsolódó tapasztalatainkat.

A műhelyt Juhász Borbála, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség önkéntese és Bauer Flóra, a Közélet Iskolája munkatársa tartja.

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Keress minket bátran, ha kérdésed van! http://www.kozeletiskolaja.hu/, info@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

A műhelysorozat első alkalmát március 16-án tartjuk Munkások és privatizáció címmel. Erről további információkat ITT találsz!

A Küzdelmeink története mozgalomtörténeti adatbázis azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen a múlt és a jelen között, hogy a most aktív szerveződések tanulhassanak elődeik hibáiból és erőt meríthessenek sikereikből. Az adatbázis jelenleg 11 társadalmi mozgalom tiltakozási eseményeit dolgozza fel a rendszerváltás utáni időszakban: Azoknak az embereknek a szavát hangosítja ki, akik szervezetten vagy olykor magányos harcosként tiltakoztak az őket érő igazságtalanságok ellen. Az adatbázissal az ő kiállásaikat elevenítjük fel, hogy ezen keresztül kirajzolódjon, a mozgalom tagjai milyen követeléseket tekintettek fontosnak és meddig voltak hajlandóak elmenni a megvalósításukért. (Jelenleg a honlapon az 1989 és 1994 közötti időszak érhető el, amely március közepén kibővül az 1994-’98 közötti, nyáron pedig az 1998-2002 között eseményekkel).

Helyszín:

Budapest

Jelentkezési határidő:

2023-04-02

Időpont:

Április 4.

Nem jó az időpont? Iratkozz fel, és értesítünk, ha újra meghirdetjük a képzést!

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás