Barion Pixel

KÉPZÉSEK ÉS ESEMÉNYEK

Budapest

Időpont:

május 12.

A magunk módjára üvölteni (4)

Jelentkezési határidő:

Az adód 1%-a erőt ad! Támogasd a Közélet Iskoláját!
Közélet Iskolája Alapítvány, 18626654-1-41
Részletek (hogyan, meddig, miért): ezen a linken
Köszönjük!

Mikor? 2023. május 12. 18.00-20.00 óra
Hol? Kassák Múzeum - 1033 Budapest, Fő tér 1.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ha szeretnél részt venni, jelentkezz az oldal alján található jelentkezési lapon!

Kassák Lajos bécsi emigrációjából hazatérve jutott arra a felismerésre, hogy a nemzetközi térben megszületett új művészeti és tudományos eredmények publikálása nem elég – meg kell teremteni a modern kultúra befogadóközönségét is. Kassák a munkásságban találta meg azt a potenciális erőt, amely képessé válhat a modern kultúra elsajátítására, formálására. A kultúra pedig eszköze lehet a munkásosztály emancipációjának és felemelkedésének. 1928-ban szervezte meg a Munka-kört, amely nyitott, informális csoportként működött diákok és a munkásfiatalok számára.

Az új közösségben a kulturális, a művészeti és politikai tevékenység sokrétű és komplex együttese valósult meg. A tanulás hagyományos formái mellett a párbeszéd, a  munkásság körülményeinek dokumentálása és elemzése, valamint  a közösségi cselekvés is aktív szerepet kapott. A szervezett együttlétek, a szórakozás, a pihenés és a művelődés egysége új életformát kínált, sokoldalú képességeik kibontakoztatására adott lehetőséget a résztvevőknek. A tárlatvezetésen közösen gondolkodunk a Munka-kör tudástermelési gyakorlatairól és a közösség erejéről a kiállításon bemutatott dokumentumok és műtárgyak segítségével. A program végén pedig a felszabadítás pedagógiája keretein belül értelmezzük és összegezzük az elhangzottakat.

A tárlatvezetést a Kassák Múzeum és a Közélet Iskolája közösen szervezi.

A Munka-körről A felszabadítás pedagógiája - A kritikai pedagógia elmélete és gyakorlata című kötetünkben is olvashattok, amit megrendelhettek vagy ingyen is letölthettek a honlapunkról ezen a linken.

Az eseménnyel a “Közösségek hete” országos múzeumi programsorozathoz kapcsolódunk.

Kérdésed van? Írj nekünk Facebookon vagy az info@kozeletiskolaja.hu címre!
Tudj meg többet rólunk ITT!
További programok a Közélet Iskolájától ITT!

Helyszín:

Budapest

Jelentkezési határidő:

Időpont:

május 12.

Megosztás Facebookon
Kosár
//
A kosarad üres.
0
//
Megszakítás